Stelling: Een transfervrije Pellè zou een goede oplossing zijn

Stelling: Een transfervrije Pellè zou een goede oplossing zijn

Dick Advocaat kondigde zondagmiddag na de verloren wedstrijd tegen Vitesse dat Feyenoord kijkt naar de mogelijkheden wat betreft een winterse versterking. In diverse praatprogramma's en podcasts kwam de naam van Graziano Pellè boven drijven. De spits loopt uit zijn contract bij het Chinese Shandong Luneng en is per 1 januari dus transfervrij.

"Stel je nou voor: Pellè zou komen", zei een enthousiaste Maarten Wijffels maandag in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. "Dan heb je een aanspeelpunt voorin en daar zet je snelle, bewegende mensen omheen. Dat kan een sensatie worden." Collega en Feyenoord-watcher Mikos Gouka was minder enthousiast. "Pellè heeft in China gespeeld en is al 35. Niemand kijkt wekelijks naar de Chinese competitie, dus ik heb geen idee hoe hij ervoor staat. Hij geeft ook nogal wat uit, dus ik denk dat hij best wat wil verdienen. Dan moet je niet in De Kuip zijn."

Pellè werd een sensatie toen hij in 2012 tekende bij Feyenoord. Hij bleef tot 2014, waarna hij de overstap maakte naar Southampton. Na zijn twee seizoenen in de Premier League speelt hij nu sinds 2016 al bij Shandong Luneng. Sinds de hervatting van de Chinese competitie in juli speelde hij daar vrijwel alles, vaak met de aanvoerdersband om zijn arm. In 18 competitiewedstrijden kwam hij tot 8 treffers en 1 assist. Afgelopen was hij nog trefzeker in de Chinese bekerfinale, die zijn ploeg met 2-0 won van Jiangsu Suning.

[poll=410]

Slot als opvolger van Advocaat
Een week geleden werd duidelijk dat Arne Slot, zoals verwacht, de opvolger zal worden van Dick Advocaat. In een eerdere stelling lieten bezoekers van FR12 weten of zij het in hem zagen zitten. Liefst 88,1% van de ruim 10.000 stemmende bezoekers is blij met de aanstelling van de nieuwe trainer. Zij zien in hem 'de ideale opvolger van Advocaat'. 11,9% stemde tegen de stelling.

Lees meer over
De Kuip Vitesse Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties