De Statistieken: Toornstra, Malacia, Berghuis en Senesi

De Statistieken: Toornstra, Malacia, Berghuis en Senesi

In de rubriek De Statistieken duikt FR12.nl in de meest opvallende statistieken van de afgelopen wedstrijd. Wie gaf de meeste passes? En wie schoot het vaakst op doel? Vandaag kijken we naar de statistieken van Feyenoord tegen VVV-Venlo, met daarin onder meer Man of the Match Toornstra, een kopsterke Malacia, het doelpuntenaandeel van Berghuis en rots in de defensie Senesi.

Na drie wedstrijden zonder doelpunten had Feyenoord ook tegen VVV weer lang moeite om het net te vinden. De opluchting was dan ook groot toen Jens Toornstra na 69 minuten spelen de 0-1 binnen schoot. Het bleek de aanzet voor acht sterke minuten waarin Steven Berghuis en opnieuw Toornstra de score deden oplopen tot 0-3. Mede door zijn treffers was Toornstra de Man of the Match volgens statistiekenwebsite WhoScored. Ook zijn overige statistieken droegen bij aan zijn beoordeling van 9.18.

De Statistieken: Toornstra, Malacia, Berghuis en Senesi

Zo was Toornstra in alle opzichten dreigend. Met zijn 3 schoten die alle drie op doel waren, was hij het meest doelgericht. Samen met João Teixeira en Tyrell Malacia gaf hij de meeste sleutelpasses (3) en ook wat betreft succesvolle dribbels deelt hij de eerste plek (met Teixeira en Berghuis, allen 2 dribbels). Na Malacia (83) en Orkun Kökcü (78) was Toornstra de speler met de meeste balaanrakingen (76). Hij gaf 66 passes, waarvan 80,3% aankwam. Van zijn 7 lange ballen bereikten er 3 hun bestemming.

Malacia sterk in luchtduels
Zijn naam werd al twee keer genoemd, maar hij mag zeker nog verder worden uitgelicht. Zoals gezegd deed Malacia het het best als het ging om aantal balaanrakingen (83) en sleutelpasses (3). Wat echter zeker nog benoemd moet worden, zijn de luchtduels van de slechts 1,69 meter (volgens WhoScored) lange back. Hij won er 5, meer dan wie dan ook op het veld. Senesi, Linthorst en Arias volgden met 3. Malacia verloor er niet één. Een verdere noemenswaardige statistiek van de verdediger is zijn passpercentage van 84,8% (van een totaal van 59 passes).

De Statistieken: Toornstra, Malacia, Berghuis en Senesi

Berghuis belangrijk in doelpuntenproductie
Feyenoord wordt vaak verweten afhankelijk te zijn van Steven Berghuis. Sinds zijn laatste doelpunt, uit bij Fortuna Sittard op 22 november, scoorde de ploeg tot gisteren slechts een keer. Tegen VVV wisten de Rotterdammers eindelijk het net weer te vinden, en dat gold ook voor de rechtsbuiten. Berghuis deelt de topscorerspositie in de Eredivisie met Danilo van FC Twente en Giakoumakis van VVV (allen 10 goals). Daarnaast gaf de aanvoerder vijf assists. In totaal was hij daarmee bij 57,7% van de 26 Feyenoord-treffers betrokken. Alleen Vloet (Heracles, 83,3%), Giakoumakis (VVV, 61,1%), Danilo (Twente, 58,3%) en Trésor (Willem II, 58,3%), waren in de Eredivisie belangrijker voor hun club. PSV (Malen, 36%), AZ (Koopmeiners, 32%) en Ajax (Traoré, 27,7%) waren een stuk minder afhankelijk van één speler.

Tegen VVV schoot Berghuis liefst 7 keer, veruit het vaakst (Toornstra en Kökcü volgen met 3). Wel waren slechts 2 van die pogingen op doel. Ook met voorzet had hij weinig succes: 0 van zijn in totaal 12 voorzetten kwamen aan. Ter vergelijking: Malacia en Kökcü probeerden het 4 keer met een voorzet en zagen daarvan allebei 2 pogingen aankomen. In totaal bereikten 80% van de 50 passes van Berghuis hun bestemming.

Senesi
Tot slot aandacht voor Marcos Senesi, die in verdedigend opzicht de grote uitblinker was. Hij kwam tegen VVV tot 7 onderschepping, meer dan al zijn ploeggenoten bij elkaar (Uros Spajic en Malacia volgden met 2). Ook had hij de meeste clearances: 4 keer ruimde hij een bal achterin op. Zijn aantal van 2 geslaagde tackles werd alleen door Lutsharel Geertruida (3) overtroffen (Kökcü kwam eveneens tot 2). 89,8% van de 49 passes van Senesi kwam aan. Ook bereikte de Argentijn het vaakst een ploeggenoot met een lange bal: 5 van de 6 kwamen daarvan aan.

De Statistieken: Toornstra, Malacia, Berghuis en Senesi
Lees meer over
PSV Willem II Steven Berghuis Jens Toornstra Tyrell Malacia ajax Fortuna Sittard Lutsharel Geertruida Marcos Senesi João Teixeira Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties