''Het ging het hele weekeinde over hem en dat zal zo blijven''

''Het ging het hele weekeinde over hem en dat zal zo blijven''

Willem van Hanegem vindt het belangrijk om de toekomstige trainer van Feyenoord, Arne Slot, de kans te geven. Maar hij heeft naast de goede wedstrijden ook gezien hoe AZ dit seizoen keer op keer een (ruime) voorsprong verspeelde onder de inmiddels ex-trainer van de Alkmaarders. "Het is ook meteen een boodschap voor de mensen die denken dat Feyenoord opeens geweldig zal gaan voetballen omdat Slot straks de baas is."

"Het is gewoon niet zo dat trainers die bij de ene club iets neerzetten dat ook meteen bij een andere club kunnen doen. Ik vind overigens wel dat AZ vaak leuk voetbal heeft laten zien met Slot aan het roer", aldus De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Ik denk ook dat het bij Feyenoord wel wat beter kan qua spel. Daar zijn de wedstrijden waarin ze echt goed speelden op één hand te tellen. Maar op Feyenoord wordt meer gelet dan op AZ."

"Voor Slot is dat meteen duidelijk. Het ging het hele weekeinde over hem en dat zal zo blijven, want hij traint na de zomer de club met het mooiste stadion, met die enorme achterban en die grote historie. Hij zal een modus moeten vinden om daarmee om te gaan, al lijkt het mij van nature een rustige jongen", zo vervolgt Van Hanegem. "Veel mensen vroegen mij of het een goede keuze is van Feyenoord. Ik denk dat je de rol van een trainer niet moet overschatten. Toen Mario Been naar Feyenoord ging als trainer, werd hij afgebeeld als Che Guevara. Bij Gertjan Verbeek dachten ze Rambo in huis te hebben. Jaap Stam was van het opstropen van mouwen. En Giovanni van Bronckhorst was de ultieme Feyenoorder. Maar allemaal kregen ze al snel te maken met zwaar teleurgestelde fans."

"Slot gaat echt niet zomaar even een geoliede machine van Feyenoord maken. Maar hij moet wel een kans krijgen om er iets van te maken. Maar Feyenoord zal meer moeten doen. De jeugdopleiding moet weer echte talenten afleveren. Ik hoor dat sommige mensen op Varkenoord al warmlopen om straks assistent te kunnen worden van Slot. Ik hoop juist dat ze die gretigheid steken in het ontwikkelen van talenten."

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties