Advocaat: ''Kökcü weet precies wat hij moet brengen''

Advocaat: ''Kökcü weet precies wat hij moet brengen''

Trainer Dick Advocaat hoopt vanavond een goede stap te zetten richting overwintering in de Europa League. Daarvoor is een goed resultaat tegen CSKA Moskou nodig. In gesprek met RTL 7 was Advocaat duidelijk over zijn strijdplan.

"Zij hebben vier aanvallend ingestelde spelers, die zullen het aanvallende gedeelte ook doen", begon de coach. "Daar kunnen wij van profiteren, als we goed gesloten spelen en jongens in de tegenaanval dan gevaarlijk kunnen zijn." Opnieuw kwam het druk zetten van Feyenoord ter sprake, waarbij Advocaat verwees naar hoe de clubs in de Champions League dat deden. "Dat moet je maar eens terug kijken. Wij beginnen op de cirkel bij de middenlijn, zij beginnen bij de cirkel op eigen helft."

Ook Orkun Kökcü kwam ter sprake. De middenvelder gaf eerder aan meer van zichzelf te verwachten, maar zijn gretigheid kwam hem tegen Fortuna Sittard op een rode kaart te staan. "Ik denk niet dat we hem hoeven temperen", reageerde Advocaat. "Hij weet precies wat ik wil en wat hij moet brengen. Hij wordt in december pas twintig jaar, dus waar praten we over? Hij is in een jaar zo erg vooruit gegaan. Ik vind hem een uitstekende middenvelder."

Lees meer over
Fortuna Sittard Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties