Kees van Wonderen dankt bijnaam aan wedstrijden tegen CSKA

donderdag 26 november 2020 06:14 30.515 keer bekeken 83 reacties Pro Shots

Feyenoord speelde nog niet vaak tegen CSKA Moskou, maar de wedstrijden voor de UEFA Cup in het seizoen 1996/1997 leverden oud-Feyenoorder Kees van Wonderen wel de bijnaam op die nog steeds voor hem gebruikt wordt bij de supporters. De middenvelder/tot verdediger omgeschoolde Van Wonderen maakte de winnende 0-1 in de uitwedstrijd en was ook de enige doelpuntenmaker voor de Rotterdammers bij het 1-1 gelijkspel thuis.

Van Wonderen: "De Telegraaf kopte de volgende ochtend ’Keessie Wonderboy’ en zo is toen die bijnaam ontstaan." De Rotterdammers hadden toentertijd baat bij wat nu bord-op-schoot-scouting genoemd wordt, vertelt toenmalig trainer Arie Haan. "Feyenoord had profijt van het feit dat we de toppers van de subtoppers haalden. Jean-Paul van Gastel was de beste van Willem II en kwam naar Feyenoord. Van Wonderen was de beste van NAC, later haalde ik ook Paul Bosvelt weg bij FC Twente.”

Veel spelers uit die periode zijn het trainersvak in gegaan, want naast Ronald Koeman en keeperstrainer Ed de Goeij is er nog een indrukwekkend lijstje samen te stellen: Henk Fraser (Sparta), Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles), Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst, Henrik Larsson (met Koeman bij Barcelona), Gaston Taument (Feyenoord Academy), Pablo Sanchez (Oriente in Bolivia), Patricio Graff (O’Higgins in Argentinië) en Geoffrey Claeys (KMSK Deinze in België).

Gerelateerd nieuws
83 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 29 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74830 leden - Op dit moment zijn 67 mensen actief, waarvan 67 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved