Timmer: ''Als Feyenoord slim is gaan ze daar vaker kijken''

dinsdag 24 november 2020 16:39 64.530 keer bekeken 190 reacties Pro Shots

Feyenoord watcher Martijn Krabbendam en schrijver Michel van Egmond bespreken in de Dick Voormekaar podcast onder andere de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, de prestaties van de Rotterdammers in het algemeen, de toekomst van Dick Advocaat (Krabbendam: 'ik denk dat hij aan het eind van het seizoen vertrekt.') en de ontwikkeling van Marcos Senesi.

Het programma belt met scout Henk Timmer, die Senesi bij Feyenoord heeft aangeleverd. De oud-keeper legt uit hoe dat allemaal in zijn werk is gegaan. "We gaan niet over een nacht ijs. In Zuid-Amerika spelen ze tegen Boca, tegen Estudiantes, noem het maar op: als je daar overeind blijft, je bent daar een leider achterin, en op dat moment was hij volgens mij 21, dan kun je dat in de Nederlandse competitie makkelijk." Timmer is inmiddels een bekende in Argentinië. "We zitten er vijf a zes keer per jaar. We zaten bij San Lorenzo en dat was eigenlijk voor een linksbuiten. Dan kijk je de hele wedstrijd en toen zagen we een linker centrale en ik zei 'wie is dat nou?'. Goede inspeelpass, kopsterk: 'die moeten we hebben da's een goeie.'"

Het uiteindelijk binnenhengelen van Senesi was een kwestie van de lange adem. "We hebben een aantal keer met hem gesproken en met zijn ouders: 'voor jou zou het echt goed zijn om in de Nederlandse competitie de volgende stap te maken en kijken of je dan via Nederland nog een stapje kan maken, bij het Argentijnse elftal komt, in Zuid-Europa of Engeland aan de bak kan'. Toen hebben we het traject ingezet om te proberen om hem bij Feyenoord te krijgen. Uiteindelijk is het gelukt. En dat is met name voor Feyenoord hartstikke mooi." 

Hoe hebben ze Feyenoord zover gekregen om miljoenen voor een bij de directie onbekende speler uit te geven? "We hebben hem genoemd, heel veel beelden bekeken. In die tijd was het best een beetje rommelig bij Feyenoord, want Martin van Geel was net weg, Jan de Jonge was net weg, dus ik had heel veel contact met Toon van Bodegom en Sjaak Troost. Na heel veel gesprekken, heel veel geleur en gedoe... het heeft best lang geduurd, want ook in Argentinië is het best lastig zaken doen als je de mensen niet kent en niet weet waar je aan toe bent. Dat weten wij dus wel en uiteindelijk is het gelukt om hem hier te krijgen. Met name Toon heeft zich daar heel hard voor gemaakt en nu zie je het resultaat."

Wat Timmer betreft haalt Feyenoord in de toekomst meer spelers uit Zuid-Amerika. "Er zijn daar zoveel goede spelers, wij zitten daar al tien jaar, spreken daar heel veel met de technische mensen en met de spelers en vaak met hun ouders, daar loopt zoveel talent, echt niet normaal en voor onze begrippen ook nog betaalbaar", aldus Timmer. "Als Feyenoord slim is gaan ze daar vaker kijken."

Gerelateerd nieuws
190 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 61 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75057 leden - Op dit moment zijn 125 mensen actief, waarvan 44 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved