Malacia: ''Denk dat ik zeker volwassener ben geworden''

Malacia: ''Denk dat ik zeker volwassener ben geworden''

Tyrell Malacia is sterk teruggekomen van zijn zware blessure. Sinds drie wedstrijden staat hij weer in de basis en maakt hij een goede indruk. Dat was tegen FC Groningen niet anders.

De basisplaats van Malacia betekent dat Ridgeciano Haps naar de linksbuitenpositie moest schuiven. "Ik denk dat het ons wel ligt", zegt Malacia daarover tegen FOX Sports. "We voelen elkaar goed aan. Als ik een keer eroverheen ga kan hij linksback blijven en andersom. De communcatie is goed. Ik denk dat dat belangrijk is." Malacia kreeg op die manier nog een grote kans, die hij tegen de buitenkant van de paal schoot. "Normaal schiet ik 'm in het dak. Ik denk dat ik vaker moet schieten. Dit keer nam ik hem wel en gaat 'ie op de paal. De volgende gaat erin."

Dick Advocaat vertelde afgelopen donderdag dat hij denkt dat Malacia de potentie heeft om in het Nederlands elftal te spelen. De linksback zelf vindt dat nog iets te voorbarig. "Ik ben gewoon blij dat ik al drie wedstrijden negentig minuten heb gemaakt na m'n blessure. Ik ben geopereerd aan m'n heup en heb er een aantal maanden uit gelegen. Nu ben ik terug en gaat het lekker. Ik ben weer opgeroepen voor Jong Oranje. Je wil altijd meer, maar ik vind dat ik me eerst daar moet bewijzen. Ik hoop dat ik komende interlandperiode minuten krijg en me kan laten zien, daar en hier bij Feyenoord. Dan komt het vanzelf wel."

Wel merkt Malacia zelf, net als de analisten bij FOX Sports, dat zijn spel vooruit is gegaan. "Ik voel dat zelf ook wel, ik ben veel stabieler. Ik ben nu 21 en zit al een aantal jaar bij het eerste. Dan moet je ook volwassener worden. Ik denk dat ik dat ook zeker ben geworden. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen, ik ben kritisch naar mezelf. Soms kan ik aanvallend positioneel beter staan of de bal beter meenemen. Dat zijn kleine dingen waar ik aan moet werken. Dat doe ik ook, ik kijk veel beelden terug van mezelf. Dat heeft me ook in de tijd dat ik geblesseerd was veel geholpen. Ik heb in mezelf geïnvesteerd en dat pakt nu goed uit."

Lees meer over
Ridgeciano Haps Tyrell Malacia FC Groningen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties