Advocaat: ''Vond dat we heel volwassen speelden''

donderdag 5 november 2020 23:09 24.220 keer bekeken 63 reacties Pro Shots

Trainer Dick Advocaat is blij met hoe zijn ploeg tegen CSKA Moskou voor de dag kwam. Feyenoord versloeg de Russen met 3-1 en deed daarmee goede zaken in groep K van de Europa League. Na afloop stond de coach FOX Sports te woord. 

"Ik vond dat we heel volwassen speelden, de wedstrijd bijna dicteerden", begint Advocaat zijn analyse. "Het waren prachtige goals. De eerste helft kregen we al wat mogelijkheden om tot scoren te komen. We bleven geduldig. CSKA is een ploeg die makkelijk voetbalt, dat hebben we goed weggehaald. Ze hebben weinig kansen gehad. Dat is een compliment waard aan het elftal."

"Dat is altijd moeilijk te zeggen", reageert de coach op de vraag waarom het er vandaag wel uitkwam. "Soms is RKC moeilijker dan CSKA. Dat is niet gek, dat gebeurt soms." Wel ging Feyenoord met duidelijke afspraken het veld op. "De concentratie was er vanaf het begin. We wisten dat we de nul zouden houden, dat hebben we afgesproken. Van daaruit probeer je drie punten te halen. Dat hebben ze geweldig gedaan."

Onder meer Ridgeciano Haps, die vandaag als linksbuiten speelde, was trefzeker. "Ik heb twee linksbacks die beiden in het Nederlands elftal kunnen spelen. Daar hebben ze de kwaliteiten voor. Haps deed het uitstekend, met zijn dreiging, snelheid, handigheid. Hij is van origine linksbuiten en heeft zich later toegelegd op linksback."

Tot slot ging Advocaat in op een andere doelpuntenmaker, Orkun Kökcü, die al lang niet meer gescoord had. "Het was lang geleden, het werd tijd dat hij hem er een keer in schoot. Van Hanegem had kritiek op hem, en terecht. Er moet meer uit hem komen, ook vandaag. Hij is volwassen genoeg om dat te begrijpen. Als een man als Van Hanegem dat zegt, vind ik dat goed. Daar kan hij wat mee doen. In potentie heeft hij erg veel."

Gerelateerd nieuws
63 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 21 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74363 leden - Op dit moment zijn 732 mensen actief, waarvan 252 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved