Advocaat: ''Vond dat we heel volwassen speelden''

Advocaat: ''Vond dat we heel volwassen speelden''

Trainer Dick Advocaat is blij met hoe zijn ploeg tegen CSKA Moskou voor de dag kwam. Feyenoord versloeg de Russen met 3-1 en deed daarmee goede zaken in groep K van de Europa League. Na afloop stond de coach FOX Sports te woord.

"Ik vond dat we heel volwassen speelden, de wedstrijd bijna dicteerden", begint Advocaat zijn analyse. "Het waren prachtige goals. De eerste helft kregen we al wat mogelijkheden om tot scoren te komen. We bleven geduldig. CSKA is een ploeg die makkelijk voetbalt, dat hebben we goed weggehaald. Ze hebben weinig kansen gehad. Dat is een compliment waard aan het elftal."

"Dat is altijd moeilijk te zeggen", reageert de coach op de vraag waarom het er vandaag wel uitkwam. "Soms is RKC moeilijker dan CSKA. Dat is niet gek, dat gebeurt soms." Wel ging Feyenoord met duidelijke afspraken het veld op. "De concentratie was er vanaf het begin. We wisten dat we de nul zouden houden, dat hebben we afgesproken. Van daaruit probeer je drie punten te halen. Dat hebben ze geweldig gedaan."

Onder meer Ridgeciano Haps, die vandaag als linksbuiten speelde, was trefzeker. "Ik heb twee linksbacks die beiden in het Nederlands elftal kunnen spelen. Daar hebben ze de kwaliteiten voor. Haps deed het uitstekend, met zijn dreiging, snelheid, handigheid. Hij is van origine linksbuiten en heeft zich later toegelegd op linksback."

Tot slot ging Advocaat in op een andere doelpuntenmaker, Orkun Kökcü, die al lang niet meer gescoord had. "Het was lang geleden, het werd tijd dat hij hem er een keer in schoot. Van Hanegem had kritiek op hem, en terecht. Er moet meer uit hem komen, ook vandaag. Hij is volwassen genoeg om dat te begrijpen. Als een man als Van Hanegem dat zegt, vind ik dat goed. Daar kan hij wat mee doen. In potentie heeft hij erg veel."

Lees meer over
Fox Sports Ridgeciano Haps Dick Advocaat Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties