''Feyenoord kan iedereen verslaan als het als team functioneert''

Feyenoord won donderdagavond overtuigend met 3-1 van CSKA Moskou. De ploeg van Advocaat zette daarmee de lijn door die het afgelopen weekend in Emmen begon. De Rotterdammers staan nu derde in de poule door de overwinning van Dinamo Zagreb op Wolfsberger.

''Het is jammer dat er geen publiek bij zit, want dit was echt een legendarische Europa League avond geweest'', begint Sinclair Bischop in FC Rijnmond. ''Vooraf ben je toch een beetje bang omdat dit toch de wedstrijd was die ze moesten winnen om nog mee te blijven doen in de groep. De eerste tien minuten waren nog voorzichtig, maar je ziet Feyenoord steeds meer in de wedstrijd groeien. Kokcu krijgt een grote kans en ze gaven eigenlijk heel weinig weg in de eerste helft. Ik had echt het gevoel dat het team dat als eerste zou scoren ook meteen de wedstrijd zou winnen. Feyenoord kwam terecht op voorsprong. Het was echt een teamprestatie, Feyenoord kan iedereen verslaan als het als team functioneert.''

''In welk rijtje ik deze wedstrijd schaar? Sevilla, Juventus, Marseille spreekt wat meer tot de verbeelding. Als je kijkt naar de kwaliteit van dit team en hoe ze het deden had hij van mij in dat rijtje gekomen. Door het publiek dat er niet was mis je toch die magische wisselwerking, die sfeer erna is altijd geweldig. Qua prestatie zet ik hem zeker in het rijtje van topprestaties van Feyenoord in de laatste jaren'', zegt Dennis van Eersel. ''In de tweede helft was er ook even een fase waarin Feyenoord slordig werd. Door Spajic met een slechte inspeelpass en Kokcu die balverlies leed kwamen wat kleine kansjes voor CSKA, maar voor de rest werden ze niet echt gevaarlijk. Het stond erg stabiel. In een tijdsbestek van tien minuten ligt het rendement dan opeens heel hoog en zit het ook een beetje mee. Mag dat na vorige week ook een keer?''

''Of Haps op dit moment de beste aanvaller is van Feyenoord? Hij scoort wel heel makkelijk dit seizoen. Hij heeft zelf aangegeven dat hij het liefst op de linksback positie speelt, maar als je twee goede vleugelverdedigers hebt dan is het logisch dat Advocaat hem even in de aanval zet. Malacia speelde overigens twee dijken van wedstrijden en dan vind ik het niet gek dat Advocaat voor deze variant kiest'', sluit Bischop af.