''Het gaat om één einddoel: het veilig uitspelen van de competitie''

''Het gaat om één einddoel: het veilig uitspelen van de competitie''

De manager competitiezaken, Jan Bluyssen, ziet er op toe dat de huidige competitie tijdens de coronacrisis gewoon uitgespeeld kan worden. Hij heeft daar een goed gevoel over. "Ondanks alles wat er gebeurt, twijfelen wij er niet aan dat we de competitie gaan uitspelen."

"Ik kan me voorstellen dat er vanuit de buitenwereld gek tegenaan wordt gekeken, maar dat we door mogen is wel het resultaat van het model dat wij hebben neergezet met de voetbalbubbel en het intensieve testen. Dit vergt zoveel geld, mankracht, flexibiliteit en medische begeleiding, dat dit niet voor alle sporten is weggelegd. Maar wij proberen andere sporten te helpen door al onze kennis en ervaring te delen", aldus Bluyssen in De Telegraaf.

De huidige uitbraken van het coronavirus bij verschillende clubs waren ingecalculeerd. "Dit zit volledig in het scenario zoals wij dat deze zomer hadden bedacht. Het virus is gewoon niet te stoppen. De clubs hebben het wel goed voor elkaar. Daar is echt de scherpte om het goed te organiseren. Maar de spelers gaan ook naar huis. Daar treffen ze vrouw en kinderen. Of ze moeten naar de supermarkt om eten te halen. Positieve gevallen zijn daarom niet volledig te voorkomen.”

"Er zijn positieve gevallen bij clubs, maar omdat de clubs de protocollen goed gevolgd hebben, hoeft de GGD geen quarantaineplicht toe te passen. En kan er gewoon gevoetbald worden met de spelers die negatief getest hebben", zo vervolgt Bluyssen. "Het gaat om één einddoel: het veilig uitspelen van de competitie. Dit is de verantwoordelijkheid van de totale branche. Als we weer zouden moeten stoppen, dan zou dat desastreus zijn voor het betaald voetbal."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties