''Het gaat om één einddoel: het veilig uitspelen van de competitie''

zaterdag 24 oktober 2020 01:20 48.210 keer bekeken 137 reacties Pro Shots

De manager competitiezaken, Jan Bluyssen, ziet er op toe dat de huidige competitie tijdens de coronacrisis gewoon uitgespeeld kan worden. Hij heeft daar een goed gevoel over. "Ondanks alles wat er gebeurt, twijfelen wij er niet aan dat we de competitie gaan uitspelen."

"Ik kan me voorstellen dat er vanuit de buitenwereld gek tegenaan wordt gekeken, maar dat we door mogen is wel het resultaat van het model dat wij hebben neergezet met de voetbalbubbel en het intensieve testen. Dit vergt zoveel geld, mankracht, flexibiliteit en medische begeleiding, dat dit niet voor alle sporten is weggelegd. Maar wij proberen andere sporten te helpen door al onze kennis en ervaring te delen", aldus Bluyssen in De Telegraaf.

De huidige uitbraken van het coronavirus bij verschillende clubs waren ingecalculeerd. "Dit zit volledig in het scenario zoals wij dat deze zomer hadden bedacht. Het virus is gewoon niet te stoppen. De clubs hebben het wel goed voor elkaar. Daar is echt de scherpte om het goed te organiseren. Maar de spelers gaan ook naar huis. Daar treffen ze vrouw en kinderen. Of ze moeten naar de supermarkt om eten te halen. Positieve gevallen zijn daarom niet volledig te voorkomen.”

"Er zijn positieve gevallen bij clubs, maar omdat de clubs de protocollen goed gevolgd hebben, hoeft de GGD geen quarantaineplicht toe te passen. En kan er gewoon gevoetbald worden met de spelers die negatief getest hebben", zo vervolgt Bluyssen. "Het gaat om één einddoel: het veilig uitspelen van de competitie. Dit is de verantwoordelijkheid van de totale branche. Als we weer zouden moeten stoppen, dan zou dat desastreus zijn voor het betaald voetbal."

Gerelateerd nieuws
137 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 26 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74346 leden - Op dit moment zijn 1347 mensen actief, waarvan 255 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved