Zirkzee: ''Zo niet, dan hebben we de winterstop nog''

Zirkzee: ''Zo niet, dan hebben we de winterstop nog''

Dick Advocaat sprak voor de sluiting van de transfermarkt uit dat hij Joshua Zirkzee graag zou willen huren van Bayern München. De spits kreeg groen licht van zijn huidige werkgever voor een tijdelijk vertrek, maar de tijd bleek te kort om nog een overstap te kunnen realiseren. Nu de transfermarkt gesloten is blijft de spits gewoon bij Bayern.

Dit meldt Voetbal International. De transfermarkt is nog open in Zwitserland en Rusland, maar die landen zijn geen optie voor Zirkzee, aldus technisch directeur Hasan Salihamidzic. "Hij blijft, zal zich verder ontwikkelen en meer leren." Zirkzee heeft met Eric Choupo-Moting extra concurrentie gekregen in de strijd om de stand-in positie voor de onomstreden spits Robert Lewandowski. "Er moet enige concurrentie zijn in de selectie. Nu moet Joshua laten zien over mentaliteit te beschikken. Hij weet dat we van hem verwachten dat hij zich nog meer laat gelden. En als het goed is, dan zal hij gaan spelen."

Zirkzee reageert na de wedstrijd van Jong Oranje op de situatie: ''Het was een moeilijk verhaal. Ik blijf nu bij Bayern, maar misschien dat er in de toekomst wat gaat gebeuren. Dat weet ik nog niet precies'', vertelt de spits. Zirkzee hoopte zelf op een verhuur. ''Alleen was er te weinig tijd op de deadlinedag. Ik heb zelf nooit met Feyenoord gesproken. Het is aan mij om die concurrentiestrijd aan te gaan. Mocht het zo zijn, dan kan ik altijd blijven. Zo niet, dan hebben we de winterstop nog.''

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties