Berghuis: ''Het vertrouwen zit wel in deze ploeg''

Berghuis: ''Het vertrouwen zit wel in deze ploeg''

Steven Berghuis heeft zijn indrukwekkende cijfers van het begin van het seizoen in Tilburg een goed vervolg gegeven. De aanvoerder scoorde twee keer en staat daarmee op zes doelpunten uit de eerste vier wedstrijden. Vooral zijn tweede goal, die hij vanaf de flank fraai het lege Willem II-doel in krulde, was erg mooi.

"Hij was lekker, ja", lacht Berghuis voor de camera van FOX Sports. "Het komt niet vaak voor, zo'n moment", doelt hij op de fout van doelman Ruiter die hem in de gelegenheid stelde het doelpunt te maken. "In welke situatie ik ook zat, of ik er nou nul of vijf gemaakt had, ik had deze altijd geschoten. Dit soort situaties gebeuren niet zo vaak."

Over de wedstrijd is Berghuis tevreden, al is hij kritisch over opnieuw een slechte start van zijn ploeg. "De eerste helft was degelijk, al komen we wel weer op 1-0 achter. Dat is de derde keer dit seizoen. De paniek viel wel mee. Het vertrouwen zit wel in deze ploeg. Die 1-1 was heel belangrijk, dan ben je weer terug in de wedstrijd."

Berghuis zag ook ploeggenoot Bryan Linssen, na een aantal gemiste kansen, zijn eerste Feyenoordgoal maken. "Hij heeft al veel Eredivisiedoelpunten gemaakt, maar scoorde in de eerste vier wedstrijden nog niet. Dit is wel lekker voor zijn vertrouwen. Hij heeft echt een neusje voor de goal, in de eerste helft kreeg hij ook al een kans. Hij komt wel in de positie, het is alleen nog het afwerken. Je ziet ook de ontlading na zijn doelpunt. Dat is mooi."

Met een in vorm verkerende Berghuis en een naderende transferdeadline is het voor Feyenoorders nog altijd spannend of de aanvoerder in De Kuip zal blijven. Daar heeft hij zelf niks nieuws over te melden. "Mijn verhaal is bekend. Ik ben heel blij bij de club. Ik heb nog niets concreets gehoord. Het moet echt een club zijn waarvan ik vind dat dat bij mij past. Dat is het verhaal."

Lees meer over
De Kuip Willem II Steven Berghuis Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties