Eredivisie: Wedstrijd afgelast vanwege coronavirus

Eredivisie: Wedstrijd afgelast vanwege coronavirus

De eerste afgelasting van een wedstrijd in de eredivisie in verband met het coronavirus is een feit. Het duel tussen RKC Waalwijk en PEC Zwolle gaat zaterdagavond niet door vanwege vele coronabesmettingen bij de club uit Waalwijk. Er zijn vier spelers en twee stafleden positief getest en minimaal acht spelers moeten in quarantaine, zo meldt de KNVB.

Na overleg met de clubarts, bondarts en GGD is besloten de wedstrijd af te gelasten. ''Geen van de partijen vindt het verantwoord om de spelersgroep van RKC Waalwijk bij elkaar te brengen om de wedstrijd tegen PEC Zwolle te spelen. De gezondheid en veiligheid van spelers en staf gaat boven alles,'' valt te lezen in het statement van de voetbalbond.

Het coronavirus houdt ook de gemoederen bij Feyenoord flink bezig. Vrijdag kwam naar buiten dat minimaal twee spelers van het eerste elftal besmet zijn geraakt. In de voorbereiding waren ook enkele spelers positief getest op het virus.

[readmore=55219]

Lees meer over
rkc
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties