Corona-onderzoek in De Kuip: ''Kijken wat je wel kunt toestaan''

Corona-onderzoek in De Kuip: ''Kijken wat je wel kunt toestaan''

Clubarts Casper van Eijck is rondom wedstrijden van Feyenoord begonnen aan een onderzoek naar besmettingen van het coronavirus. Door supporters die naar De Kuip komen te testen, hoopt hij meer te weten te komen over hoe groot de kans is om bij een voetbalwedstrijd besmet te raken.

"We gaan kijken in hoeverre het gaan naar een voetbalwedstrijd veilig is en in hoeverre je besmet kan worden", legt Van Eijck uit aan FOX Sports. "Dat is het belangrijkste van het onderzoek, met als einddoel om het stadion weer vol te krijgen. Maar wat veel belangrijker is, is dat we informatie krijgen over hoe gevaarlijk het nou daadwerkelijk is als mensen die geen klachten hebben naar een voetbalwedstrijd gaan."

'Baanbrekend' vindt Van Eijck een overdreven term, maar Feyenoord is wereldwijd wel de enige club waar dergelijk onderzoek momenteel uitgevoerd wordt. "Het is in ieder geval iets wat moet bijdragen aan het weer normaal kunnen doen. We willen kijken naar welke dingen je wel kunt doen en niet alleen naar wat je moet verbieden. Het is belangrijk, ook voor de beleidsmakers, om uiteindelijk genoeg data en informatie te hebben om te kijken wat je wel kunt toestaan."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties