Diemers: ''Hoop dat ik Berghuis nog vaak kan bedienen''

Diemers: ''Hoop dat ik Berghuis nog vaak kan bedienen''

Mark Diemers kende een goed officieel debuut bij Feyenoord. PEC Zwolle werd met 0-2 verslagen en de middenvelder gaf de assist op de eerste goal van Steven Berghuis. Zijn basisplaats kwam wel enigszins als een verrassing, omdat de verwachting was dat Jens Toornstra zou starten.

"Jens is naturlijk een heel goede speler en hij doet het hier al zes jaar heel goed", begint Diemers tegenover FOX Sports. "Ik weet dat ik een goede voorbereiding heb gedraaid, maar dat heeft Jens ook. Wat dat betreft heeft de trainer genoeg keuze. Dit keer viel die keuze op mij. Daar ben ik heel blij mee en dan is het aan mij om het goed te doen."

Over zijn eerste weken bij Feyenoord is Diemers niet ontevreden. "Ik wilde op een rustige manier binnenkomen, de jongens goed leren kennen en me op het veld gelijk laten gelden. Hopelijk ook het niveau snel oppikken, want dat ligt natuurlijk veel hoger dan ik gewend was. Dat heb ik snel kunnen doen. In wedstrijden moet ik m'n ruimtes zoeken en kijken waar ik moet lopen. Ik had een heel andere rol bij Fortuna, een vrije rol waar ik overal mocht lopen waar ik wilde. Dat heb ik nu niet, dus ik moet me aanpassen. Dat gaat goed denk ik."

Met een assist op Steven Berghuis was Diemers direct bij het eerste Feyenoorddoelpunt van het seizoen al belangrijk. De twee leken elkaar goed te kunnen vinden. "Steven is natuurlijk een geweldige speler voor Feyenoord en ik hoop dat hij dit seizoen nog blijft. Op de training zijn we ook al bezig met hoe ik hem het best kan bedienen. Dat zag je ook bij die goal. Ik vind Steven een geweldige speler en ik ben blij dat hij mij ook een goede speler vindt. Ik hoop dat ik hem dit seizoen nog vaak kan bedienen."

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties