''Advocaat overdrijft een beetje met spelers die zijn vertrokken''

''Advocaat overdrijft een beetje met spelers die zijn vertrokken''

Veel spelers zijn deze zomer vertrokken uit De Kuip. De contracten van onder meer Jan-Arie van der Heijden en Renato Tapia werden niet verlengd, terwijl Ozyakup en Ié terug zijn gekeerd naar hun club. Advocaat heeft dan ook na de komst van Linssen, Diemers en Conteh al meerdere keren om meer versterkingen gevraagd. Arnesen verwacht in de komende weken nog Texeira en Miranda aan de selectie te kunnen toevoegen.

Doordat Feyenoord een aantal jeugdspelers mist op trainingskamp door een coronageval bij het tweede elftal zijn de Rotterdammers met een smalle selectie afgereisd naar München. Dick Advocaat heeft al meerdere malen gevraagd om meer versterkingen, iets wat Dennis van Eersel overdreven vindt. ''Advocaat overdrijft soms een beetje met de spelers die zijn vertrokken'', begint Van Eersel bij de RTV Rijnmond Podcast. ''Hij noemt vaak elf spelers, waar hij misschien wel Liam Kelly ook bij rekent. Spelers als Tapia en Van der Heijden hebben amper gespeeld bij Feyenoord. De impact van het vertrek van deze spelers is dan ook niet zo groot. Aan de andere kant, als je puur naar de cijfers kijkt, merk je wel dat het een verschil maakt in de breedte. Het maakt een verschil uit of je een international als Tapia achter de hand hebt of een jeugdspeler als Wehrmann.''

''Dat ben ik met je eens. Spelers als Ozyakup waren normaal gesproken wel basisspeler geworden, maar die is ook vertrokken. Dan vind ik Diemers geen geschikte opvolger. Ik moet nog maar eens zien of Diemers de handelingssnelheid heeft voor het niveau van Feyenoord. Dat hij bij Fortuna goed was zag iedereen. Maar ik heb in de wedstrijd tegen Dortmund vaak genoeg momenten gezien dat hij te langzaam handelt. Linssen heeft me ook nog niet verrast, maar ik verwacht wel dat hij van waarde gaat zijn voor Feyenoord'', vervolgt Bischop.

''Advocaat had liever gezien dat de twee miljoen van Antonucci naar een directe versterking voor het eerste was gegaan. Dat ben ik met hem eens. Als je kijkt naar de selectie van het hier en nu, de selectie die misschien wel voor het kampioenschap kan gaan, als je zorgt dat die op orde is dan heb je een veel grotere kans op de titel. Aan de andere kant was er altijd heel veel kritiek op Martin van Geel. Die had geen lange termijnvisie. Van Geel had geen oog voor de voetbalpiramide en kocht weinig jeugd. Dan vind ik het ook niet eerlijk tegenover Arnesen om deze aankoop te bekritiseren'', sluit van Eersel af.

Lees meer over
De Kuip martin van geel Jordy Wehrmann Dick Advocaat Renato Tapia Liam Kelly Bryan Linssen Frank Arnesen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties