''Ik vond Azarkan een jongen met mogelijkheden, met dreiging''

''Ik vond Azarkan een jongen met mogelijkheden, met dreiging''

Feyenoord speelde de oefenwedstrijd tegen Sparta in de tweede helft met een elftal dat op negen plekken gewijzigd was in vergelijking met de eerste helft. Trainer Dick Advocaat legt uit waarom daar voor gekozen is. "Omdat we pas twee weken bezig zijn met trainen en we wilden iedereen 45 minuten laten spelen."

"Uiteindelijk zijn we met de voorbereiding bezig en hebben we dat met de medische staf besproken. Het was beter om iedereen 45 minuten te laten spelen dan te wisselen. Dat gaan we volgende week waarschijnlijk ook weer doen. Op een gegeven moment ga je natuurlijk naar je vaste elftal toe." Over de oefenwedstrijd zelf was Advocaat deels te spreken. "De eerste helft wel, de tweede helft minder. Maar je kon verwachten dat Sparta de tweede helft scherper zou spelen dan de eerste helft. Voor beide partijen was vooral het fysieke deel belangrijk, niet zozeer de uitslag", aldus de trainer tegenover Fox Sports.

Advocaat was wel te spreken over de prestaties van jongelingen Marouan Azarkan en Jordy Wehrmann. "Ik vond Azarkan een jongen met mogelijkheden, met dreiging, die fysiek nog wat sterker moet worden. Hij heeft wel dreiging naar de goal toe, want hij passeert gemakkelijk. Jordy traint al een tijd je mee en die pakte het ook op, maar we zijn nog maar net bezig. Laten we nog maar even wachten met over iedereen zeggen dat ze zo goed zijn, dat moet ik allemaal nog maar zien."

De bijna lege Kuip beviel Advocaat niet. "Nee, maar ik was wel blij dat er tenminste iemand zat, een paar duizend. Die maakten toch lawaai. Als er op het strand 30.000 mensen kunnen zitten en op de Dam 15.000, dan kunnen er in een stadion van 50.000 toch ook 10.000 zitten op twee meter afstand? Je hoeft er volgens mij geen geleerde voor te zijn om dat uit te kunnen rekenen, dus ik vind het zwaar overtrokken."

Lees meer over
De Kuip Jordy Wehrmann Dick Advocaat Marouan Azarkan
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties