''Ik vond Azarkan een jongen met mogelijkheden, met dreiging''

zondag 9 augustus 2020 17:31 74.270 keer bekeken 77 reacties Pro Shots

Feyenoord speelde de oefenwedstrijd tegen Sparta in de tweede helft met een elftal dat op negen plekken gewijzigd was in vergelijking met de eerste helft. Trainer Dick Advocaat legt uit waarom daar voor gekozen is. "Omdat we pas twee weken bezig zijn met trainen en we wilden iedereen 45 minuten laten spelen." 

"Uiteindelijk zijn we met de voorbereiding bezig en hebben we dat met de medische staf besproken. Het was beter om iedereen 45 minuten te laten spelen dan te wisselen. Dat gaan we volgende week waarschijnlijk ook weer doen. Op een gegeven moment ga je natuurlijk naar je vaste elftal toe." Over de oefenwedstrijd zelf was Advocaat deels te spreken. "De eerste helft wel, de tweede helft minder. Maar je kon verwachten dat Sparta de tweede helft scherper zou spelen dan de eerste helft. Voor beide partijen was vooral het fysieke deel belangrijk, niet zozeer de uitslag", aldus de trainer tegenover Fox Sports.

Advocaat was wel te spreken over de prestaties van jongelingen Marouan Azarkan en Jordy Wehrmann. "Ik vond Azarkan een jongen met mogelijkheden, met dreiging, die fysiek nog wat sterker moet worden. Hij heeft wel dreiging naar de goal toe, want hij passeert gemakkelijk. Jordy traint al een tijd je mee en die pakte het ook op, maar we zijn nog maar net bezig. Laten we nog maar even wachten met over iedereen zeggen dat ze zo goed zijn, dat moet ik allemaal nog maar zien." 

De bijna lege Kuip beviel Advocaat niet. "Nee, maar ik was wel blij dat er tenminste iemand zat, een paar duizend. Die maakten toch lawaai. Als er op het strand 30.000 mensen kunnen zitten en op de Dam 15.000, dan kunnen er in een stadion van 50.000 toch ook 10.000 zitten op twee meter afstand? Je hoeft er volgens mij geen geleerde voor te zijn om dat uit te kunnen rekenen, dus ik vind het zwaar overtrokken."

Gerelateerd nieuws
77 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 25 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74779 leden - Op dit moment zijn 1093 mensen actief, waarvan 201 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved