''Als er niks gebeurt qua blessures, dan is er geen probleem''

maandag 27 juli 2020 14:45 54.555 keer bekeken 143 reacties Pro Shots

Feyenoord heeft de eerste training van het seizoen achter de rug. Zelfs na al die jaren in de voetbalwereld kijkt Dick Advocaat uit naar het nieuwe seizoen van de Rotterdammers. "Dat is niet veranderd, als dat zou veranderen denk ik dat ik moet stoppen."

"Je kijkt er al een paar weken naar uit om te beginnen. We hebben een mooie reeks gehad en dan ben je altijd weer benieuwd hoe de groep ervoor staat", aldus Advocaat tijdens de persconferentie. De trainer geeft aan dat hij nog wel op enkele versterkingen van de selectie hoopt. "Dat wel, of het te realiseren is, is een ander verhaal." Achter de schermen wordt daar wel hard aan gewerkt, maar Advocaat is ook te spreken over de daadkracht van Feyenoord tot nu toe. "Dat vind ik ook het mooie aan de club, dat we, wat we van tevoren ook besproken hadden, probeerden dat elftal bij elkaar te houden en dan drie of vier echte versterkingen te halen. Waarvan je weet dat als je die haalt, dat je dan best mee kunt doen. En nu is het een kwestie van afwachten wat er gaat gebeuren."

Tevens spreekt Advocaat zijn tevredenheid uit over het toevoegen van Zeljko Petrovic aan de staf. "Dat blijft leuk. Zeljko is, naast dat hij heel veel kwaliteiten heeft, een hele loyale man en ik houd wel van zulk soort mensen. Het is een jongen die als voetballer al het een en ander heeft meegemaakt, daar gaat iedereen aan voorbij, maar hij heeft met de grootsten van de wereld gevoetbald. Het is een goede trainer, spreekt zeven, acht talen, da's tegenwoordig ook wel makkelijk, en hij weet wat ik wil. Ik ben blij dat hij bereid was om te komen." 

De enige zorg die Advocaat heeft is dat zijn selectie te smal is voor de grote hoeveelheid wedstrijden die de Rotterdammers te wachten staan."Dat is mijn grootste angst: dat als er wat gebeurt dat ik dan geen adequate vervangers heb. Er zijn elf spelers weggegaan en daar zaten ook internationals tussen. Daar hebben we geen adequate spelers in de breedte voor teruggekregen. Als er niks gebeurt qua blessures, dan is er geen probleem, dan redden we het met deze groep ook."  

Feyenoord gaat voorlopig de spelers niet testen op corona, zo vertelt Advocaat. ''Onze dokter Casper van Eijck heeft zo zijn eigen ideeën over het testen op corona. En volgens Casper heeft het alleen zin om spelers daadwerkelijk te testen wanneer zij klachten ondervinden. Daarvan is voorlopig geen sprake. Alle spelers voelen zich goed.''

Gerelateerd nieuws
143 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 39 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73913 leden - Op dit moment zijn 1025 mensen actief, waarvan 215 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved