Patty Brard mengt zich in Glennis Grace-discussie

Patty Brard mengt zich in Glennis Grace-discussie

Showbizzland is in rep en roer na het incident rondom Xander de Buisonjé, Glennis Grace en Jeroen van der Boom. De drie artiesten hebben hun optreden in De Kuip afgezegd vanwege commotie op sociale media. Supporters van Feyenoord hadden kritiek op de gekozen artiesten, die uitgesproken supporters van Ajax zijn en geen binding hebben met de stad of de club. In Shownieuws werd uitgebreid gesproken over de afzegging.

Patty Brard, deskundige van het programma, stelt dat aanhangers van een club niet de dienst moeten gaan uitmaken. ''Ik vind het gek dat we er aan gaan toegeven wanneer Feyenoord aanhangers 'we willen geen mensen die voor Ajax zijn hier hebben' zeggen, dat we die dan maar hun zin geven. Muziek moet verbroederen en die mensen moeten het niet gaan uitmaken. Hier moeten we ons niet in laten dirigeren. Ik vind het echt belachelijk.''

De vraag is nu dan ook of bijvoorbeeld André Hazes jr. ooit in De Kuip kan optreden. De artiest zelf bezoekt regelmatig wedstrijden van Feyenoord en hoopt dat te kunnen blijven doen. ''Ik heb ook een Ajax-hart, maar ik woon in Rotterdam. Ik heb nu een zoontje die aan de ene kant van Ajax is en aan de andere kant van Feyenoord. Ik kijk graag naar Feyenoord, maar als ik er niet mag komen kijk ik wel voor de televisie.'' Lee Towers wilde niet reageren omdat hij vreesde dat zijn uitleg verkeerd geïnterpreteerd zou worden.

Stadion Feijenoord kan nog wel eens een dure rekening gepresenteerd krijgen. Nicole Buch, collega-deskundige van Brard in het hoogstaande programma, laat weten dat je een artiest niet zomaar kan afzeggen. ''Dit is eigenlijk discriminatie hé, op basis van je woonplaats. Een organisatie kan uiteindelijk zelf bepalen wie ze uitnodigen, maar ik vraag me af hoe die contracten eruit zien. Op het moment dat ze niet betaald worden kunnen ze dat civielrechtelijk wel hard maken. Ze moeten dan wel uitbetaald worden.''

Het is niet bekend voor welke voetbalclub Patty Brard is. Ze is wel de nicht van Stanley Brard, hoofd van de Feyenoord-jeugdopleiding.

Lees meer over
De Kuip ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties