'FBI arresteert hackers De Vrij-deal in Dubai'

'FBI arresteert hackers De Vrij-deal in Dubai'

De hackers die verantwoordelijk zijn voor de laatste twee miljoen euro in de De Vrij-deal zijn opgepakt in Dubai. In 2018 wisten de hackers het geld afhandig te maken door te doen alsof ze Feyenoord waren. De club is daardoor een miljoen euro misgelopen.

Lazio had al 4,5 miljoen euro overgemaakt naar Feyenoord maar keken verbaast op toen ze nog een claim kregen van Feyenoord voor de laatste twee miljoen euro. Lazio had dit bedrag overgemaakt naar de hackers Hushpuppi en Woodberry. De twee criminelen zijn nu dus opgepakt in Dubai. Ze worden overgevlogen naar de Verenigde Staten, waar de politie nog onderzoek doet naar beschuldigingen van fraude ten koste van duizenden anderen.

Feyenoord stapte in 2018 naar de CAS om het resterende bedrag op te eisen. Het sporttribunaal bepaalde dat Lazio nog 1 miljoen euro aan de Rotterdammers moest betalen. De totale tranfersom kwam daarmee uit op 7,5 miljoen euro. Bij het vertrek van De Vrij was echter een transfersom van 8,5 miljoen euro afgesproken wat betekent dat Feyenoord een miljoen euro is misgelopen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties