''Oranje heeft hem nodig, hij zit vol zelfvertrouwen''

''Oranje heeft hem nodig, hij zit vol zelfvertrouwen''

In Bureau Sport op NPO Radio 1 geeft Erik Dijkstra aan dat hij vindt dat Oranje Steven Berghuis deze zomer nodig heeft op het EK. De aanvoerder van Feyenoord is in topvorm en blaakt van het zelfvertrouwen.

''Steven Berghuis is de koning van het zelfvertrouwen'', begint Dijkstra zijn ode aan de Feyenoorder. ''Gisteren scoorde de Feyenoord-captain drie keer in de halve finale tegen NAC. Twee penalty’s en een ongelofelijke stift. Een bal die zo mooi in het net van het doel plofte, dat het was alsof Johannes Vermeer die ter perspectief hoogstpersoonlijk had uitgetekend.''

''Ik ben fan van Berghuis. Tuurlijk, hij is nu in bloedvorm, maar Steven Berghuis is ook goed als het slecht gaat met Feyenoord. En aan het begin van het seizoen ging het slecht. Herinnert u zich nog die 4-2 nederlaag tegen Fortuna Sittard? Het legioen was kwaad en eiste dat de kop van Jaap Stam zou rollen. Na afloop stond Steven Berghuis ook gewoon voor de camera. Gewoon die borst vooruit, ondanks dat hij de supporters had gehoord.''

''Steven Berghuis is als kind in de toverketel van het zelfvertrouwen gevallen. Hij geloofde er in het begin van het seizoen nog in, en nu nog steeds. God, wat hoop ik opeens dat Feyenoord de beker en de titel wint, en dat Berghuis mee mag naar het EK. Oranje heeft hem nodig'', sluit Dijkstra af.

Lees meer over
Kenneth Vermeer Steven Berghuis Fortuna Sittard
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties