Bannis bepalend met late goal voor Jong Feyenoord

Naoufal Bannis heeft Jong Feyenoord de derde overwinning in de kampioenspoule bezorgd. De talentvolle spits werd in het duel met Jong VVV-Venlo matchwinner in een slotfase waarin plots nog twee keer gescoord werd.

Het duel tussen Jong Feyenoord en Jong VVV-Venlo had lange tijd weinig om het lijf. Beide ploegen speelden de bal achterin rond en kwamen amper tot kansen. De 0-0 ruststand was dan ook niet verrassend en het was maar de vraag of er een andere stand op het scorebord zou komen.

Naoufal Bannis loste na rust de van een blessure teruggekeerde Marouan Azarkan af en kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de goaltune op Varkenoord te laten klinken. In de 61ste minuut kreeg hij de bal vrij voor het inschieten, maar de aanvaller maaide in eerste instantie over de bal heen en kreeg ‘m daarna niet langs de keeper.

Dat lukte mede-aanvaller Abdel Belarbi enkele minuten later wel. Hij werd gevonden door de opgestoomde Twan van der Zeeuw, kapte en schoot de bal scherp binnen in de rechterhoek. Er leek daarna weinig aan de hand voor Jong Feyenoord, zeker na de 2-0 van Bannis.

Die werd gelanceerd door Sven van Beek en zag de keeper van Jong VVV-Venlo lang twijfelen. Dat deed Bannis niet, waardoor hij de score kon verdubbelen. Uiteindelijk bleek het zelfs de winnende treffer, want in de slotminuut deed een andere invaller – Wassim Essanoussi – nog wat terug voor Jong VVV-Venlo.

Daarmee kreeg de wedstrijd een spectaculairder slot dan eigenlijk bij deze ontmoeting paste, maar gelukkig voor Jong Feyenoord bleef het bij die ene oprisping van Jong VVV-Venlo. Voor Jong Feyenoord betekende het de derde zege in zes wedstrijden in de kampioenspoule. Volgende week dinsdag gaat het team op bezoek bij de beloften van PEC Zwolle.

67' | 1-0 | Belarbi
89' | 2-0 | Bannis
91' | 2-1 | Essanoussi

Jong Feyenoord: Ten Hove (C); Knoll, Van Beek, Johnston, Van der Zeeuw, Van der Heijden, Azarkan, Huijgen, Belarbi, Yates, Omgba.
Jong VVV-Venlo: Schäfer; Wright, Sinclair, Van Crooij, Dekker, Linthorst, Roemer, Janssen, Van Dijck, Cattermole, Pleunis.