Advocaat: ''Je mist toch drie aanvallers''

Advocaat: ''Je mist toch drie aanvallers''

Trainer Dick Advocaat heeft in Eindhoven niet zijn achtste overwinning op rij weten te boeken. De topper tegen PSV eindigde in 1-1. Wel blijft hij daarmee ongeslagen in de Eredivisie.

"Ik denk dat we het aardig onder controle hadden", aldus Advocaat. "We speelden heel volwassen en hadden eigenlijk iets meer verdiend. Zo voelde ik het dan, maar dan ben ik niet objectief." Feyenoord ging met een voorsprong de rust in, maar gaf die kort na rust weer weg. "We stonden niet goed. Het was een bal van zestig, zeventig meter. Hij valt in een keer goed. Dan sta je niet goed. Verder hebben ze bijna geen kansen gehad."

"Je mist toch drie aanvallers", gaat Advocaat verder. "Een andere spits, een andere linksbuiten en alleen Narsingh op de bank. Ondanks dat het zijn eerste wedstrijd als linksbuiten was, deed Haps het toch naar behoren. Ik heb hun rechterkant totaal niet gezien. Malacia deed het ook goed. Ik vond dat we goed stonden, alleen bij die dieptepass deden we het niet goed. Daar komt dan een goal uit. Daarnaast hebben wij ook nog wat mogelijkheden gehad. Ik geloof dat het gelijkspel wel de verdienste was van beide ploegen."

Tot slot wordt Advocaat nog gevraagd naar het VAR-moment, waar Feyenoord een penalty leek te moeten krijgen. Dumfries raakte de bal in zijn eigen strafschopgebied met zijn hand, maar de VAR oordeelde anders. "Ik heb de beelden niet gezien, maar bij ons in de kleedkamer wel. Die vonden het een duidelijke handsbal."

[dumpitem=18846]

Lees meer over
PSV Ridgeciano Haps Tyrell Malacia Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties