''Ik had Skrtel van tevoren alles over hem gevraagd''

''Ik had Skrtel van tevoren alles over hem gevraagd''

Iedereen bij Feyenoord loopt weg met Dick Advocaat. Sinds de komst van de trainer blijven de Rotterdammers maar winnen en ook Róbert Boženík is na een aantal weken samenwerken onder de indruk van zijn kwaliteiten. ''Voordat ik hierheen kwam kende ik de trainer zelf niet.''

''Maar in Slowakije vertelde iedereen in mijn familie en oudere voetballers dat hij tot de toptrainers van de wereld hoort,'' vervolgt de spits in gesprek met De Telegraaf. ''Ik had Martin Skrtel van tevoren alles over hem gevraagd. Die maakte Advocaat mee bij Zenit St. Petersburg en bij Fenerbahçe. Hij zei dat Advocaat een grote persoonlijkheid is en een heel goed mens. Hij kende hem heel goed. Skrtel weet ook wat voor type ik ben en hij zei dat ik me bij deze trainer wel thuis zou gaan voelen.''

Boženík was nog maar net bij Feyenoord toen materiaalman Carlo de Leeuw overleed. "Ik kende hem natuurlijk niet, maar het was de afgelopen periode allemaal heel emotioneel bij ons. En als ik hoorde wat de spelers allemaal vertelden over hem, weet ik wel dat hij een top guy was. Vrijdag waren we met z'n allen bij de plechtigheid. De meeste jongens waren zo van streek. Ik ben zelf ook een emotionele jongen en als ik hen dan zie huilen, moet ik ook huilen."

Veel aanpassingsproblemen had de aanvaller niet. "Ik voetbal hier met geweldige spelers en die leer ik in hoog tempo kennen. Ik kijk elke dag op de training welke acties zij maken en hoe ze spelen. Ik kijk naar Stevie en naar Sam. Ik bestudeer onze eigen spelers ook op videobeelden van vroegere wedstrijden. Ik vind ze eigenlijk heel goed."

"Ik speel hier bij een grote club, dat merk ik goed. Moet je naar mijn arm kijken, daar stond voor de aftrap zulk hoog kippenvel op. Iedereen in het stadion stond te applaudisseren en de fans zongen. Heel mooi hoe dat hier gaat. De home games zijn hier echt waanzinnig."

[readmore=53453]

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties