Makaay: ''Het luidde helaas zijn vertrek in bij Feyenoord''

Makaay: ''Het luidde helaas zijn vertrek in bij Feyenoord''

Oussama Idrissi maakt momenteel een goede indruk bij AZ en heeft na zijn vertrek bij Feyenoord een enorme ontwikkeling ondergaan. De aanvaller speelde ooit bij de beloften van de Rotterdammers en Roy Makaay was daar toen de trainer. De oud-voetballer zag diens talent, maar toch kreeg Idrissi geen contract aangeboden van Feyenoord.

''We hadden op dat moment geen tweede elftal. Althans: er was wel een tweede elftal, maar dat speelde alleen wedstrijden en trainde niet. De technisch directeur moest een afweging maken of Oussama goed genoeg was voor het eerste elftal. Het luidde helaas zijn vertrek in bij Feyenoord, maar ik vind het mooi om te zien dat hij het nu via een omweg zo goed doet,'' legt Makaay uit in gesprek met De Telegraaf.

Makaay en Idrissi hebben het wel eens aan de stok gehad. ''Hij was toen een andere voetballer dan hij nu is. Oussi kon al heel goed voetballen, maar hij was meer van de trucjes. En de trukendoos ging niet altijd op het juiste moment open. Ik vond dat hij zakelijker moest spelen en dat vertelde ik hem dan ook.”

''Hij was enerzijds leergierig, maar we hadden ook nog wel eens een flinke discussie over zijn positie. Hij speelde graag in een vrije rol, maar in mijn ogen had hij op de flanken een grotere slagingskans om het betaald voetbal te halen.''

Lees meer over
Roy Makaay Oussama Idrissi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties