'Nieuw Zuid-Amerikaans 'draaiboek' werpt zijn vruchten af'

'Nieuw Zuid-Amerikaans 'draaiboek' werpt zijn vruchten af'

Luis Sinisterra heeft dit seizoen een enorme ontwikkeling doorgemaakt bij Feyenoord. Ook Marcos Senesi is zich snel gaan thuisvoelen in De Kuip. De Rotterdammers hebben sinds afgelopen zomer een Zuid-Amerikaans 'draaiboek' en dat lijkt op basis van de prestaties zijn vruchten af te werken. Sjaak Troost is de man die daar afgelopen zomer mee aan de slag is gegaan.

Dit meldt De Volkskrant. Zuid-Amerikanen en Feyenoord was lang een moeizaam huwelijk. Nu gaat alles anders in Rotterdam. ''Er is een draaiboek opgesteld om zaken als huisvesting, verzekeringen, visa, bankpassen en vervoer zo snel mogelijk te regelen. Spelers krijgen een interne cursus Engels, telefoonnummers van vier Feyenoord-medewerkers om ze dag en nacht bij van alles te helpen en weldra wordt een (Spaanstalige) sociaal-maatschappelijk werker aangesteld.''

Luis Sinisterra is het bewijs dat het werkt. ''De Colombiaan scoorde de laatste drie duels op rij, maar Feyenoord-medewerkers vinden hem toch wat vermoeider overkomen, nu zijn moeder weer in Colombia zit. Ma Sinisterra permanent naar Rotterdam halen zou zomaar de meest waardevolle 'transfer' kunnen zijn,'' concludeert de krant.

Lees meer over
De Kuip Luis Sinisterra Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties