Toornstra: ''Het liefst doe je dat met goed voetbal''

Jens Toornstra is tevreden met het resultaat tegen TSG 1899 Hoffenheim. De Rotterdammers versloegen de Duitsers uiteindelijk met 2-3. De middenvelder geeft aan dat de ploeg vooral beter moet communiceren en fysiek sterker moet worden in Spanje.

Toornstra had een overwinning niet meer verwacht. ''Nee, je moet altijd hopen natuurlijk zeggen ze dan, maar dat had ik niet meer verwacht. Voordat de 2-0 viel zaten we al veel beter in de wedstrijd dan de eerste helft. In de rust hebben we het beter neergezet. Dat hadden we eigenlijk zelf al moeten doen in de eerste helft. Dat is wel een puntje om aan te werken. Tweede helft konden we meer druk uitvoeren en kwamen de kansen ook vanzelf.''

''De tegenstander maakt niet heel veel uit. Het is meer dat je aan je minuten komt. Met minder publiek kan je beter met elkaar communiceren en het beter neerzetten,'' vertelt Toornstra in gesprek met FOX Sports. ''Fysiek kunnen we sterker worden. De laatste weken waren de resultaten goed, maar het voetbal was nog niet echt om over naar huis te schrijven. Wat dan wel positief is dat we blijven strijden en de organisatie goed is waardoor we resultaten halen, maar het liefst doe je dat met goed voetbal.''