Toornstra: ''Normaal gesproken moeten wij hier het spel maken''

Toornstra: ''Normaal gesproken moeten wij hier het spel maken''

Feyenoord heeft de volgende ronde van de KNVB Beker bereikt. Een erg moeizame wedstrijd tegen SC Cambuur werd uiteindelijk met 1-2 gewonnen. Na afloop verscheen Jens Toornstra voor de camera van FOX Sports.

"Voor ons was het hard werken vandaag", begint Toornstra. "De eerste helft kregen we geen grip op het spel van Cambuur. Zij hadden iedere keer een vrije man op het middenveld. Daar hadden we veel moeite mee. We probeerden druk te zetten, maar dan werden de ruimtes te groot. Dat speelden ze goed uit. Gelukkig zijn er toen geen goals gevallen. Ik denk niet dat ze heel grote kansen hebben gehad. Wel een bal op de paal, maar daar stonden kansen van ons tegenover."

"Normaal gesproken zouden wij hier het spel moeten maken. In dat opzicht hebben we niet goed genoeg gespeeld", gaat Toornstra verder. "Natuurlijk wil je wel het spel maken, maar we kregen geen grip op hun spel. We wisten dat ze makkelijk voetballen, ook in de competitie. Tegen ons durven ze dat ook. In de tweede helft hebben we iets eerder druk gezet, vooral om het spel van Schouten eruit te halen. Die speelde heel makkelijk."

Lovende woorden zijn er voor ploeggenoot Marcos Senesi, die de winnende goal maakte in Leeuwarden. "Hij is al tijden goed bezig. Hij is heel snel afgeschreven door iedereen. Iets te makkelijk. Maar hij heeft zich goed herpakt. Hij voetbalt makkelijk en is verdedigend sterk." Ploeggenoot Nicolai Jorgensen kende een minder fortuinlijke avond in Leeuwarden. "Zijn irritatie komt ook ergens vandaan. Het stond niet goed, hij stond erg alleen in de eerste helft. Daar hebben we in de rust over gesproken. We hebben geprobeerd het anders in te vullen."

Lees meer over
Jens Toornstra Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties