Advocaat: ''We moesten vooral tactisch handelen''

Advocaat: ''We moesten vooral tactisch handelen''

Feyenoord heeft met veel moeite de bekerwedstrijd tegen SC Cambuur binnen negentig minuten over de streep getrokken. De ploeg won met 1-2, maar had het erg zwaar tegen de Friezen.

"Het was een enerverende wedstrijd", begint Dick Advocaat voor de camera van FOX Sports. "Ik begrijp nu ook waarom Cambuur zo hoog staat. Ze speelden met veel strijd, veel beleving en goed voetbal. In de tweede helft konden we het een beetje omdraaien. Hoe gek het ook klinkt, maar we moesten meer in gaan zakken."

In de rust heeft Advocaat dan ook het een en ander omgezet. "We moesten vooral tactisch handelen, omdat het veel te open lag. Als het team voelt dat ze worden uitgespeeld, moet je, hoe vervelend het ook klinkt, dichter bij elkaar gaan staan om die ruimtes weg te halen. Ook al ben je een Eredivisieclub. Toen gingen zij wat meer proberen. Wij creëerden meer kansen en konden meer aan voetballen toekomen, wat we in de eerste helft niet deden."

Advocaat ging verder nog in op de prestaties van spits Nicolai Jorgensen, die het tegen SC Cambuur opnieuw lastig had. "Het was geen gelukkige wedstrijd van hem. Hij heeft het een en ander aan zijn hoofd met zijn vrouw en het veld. Hij heeft niet gevraagd om een wissel, dat heb ik zelf gedaan. Hij heeft het in ieder geval geprobeerd, maar het was geen geweldige wedstrijd."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties