Advocaat schrok: ''Wat gaat hier nu gebeuren?''

Dick Advocaat zag Feyenoord snel op een 0-2 achterstand komen en schrok van zijn elftal. De Rotterdammers gingen daarna voetballen en kwamen steeds beter in de wedstrijd. In de tweede helft werden er veel kansen gecreëerd en de trainer heeft veel plezier beleefd aan het spel. ''Dat geeft veel hoop.''

''Toen ze zo snel 2-0 maakten heb ik hem wel even geknepen. Wat gaat hier nu gebeuren? Na de 2-0 gingen we spelen zoals wij wilden en de tweede helft hebben we helemaal geen kans weggegeven,'' vertelt Advocaat in gesprek met FOX Sports. ''Complimenten aan de groep.''

''Ik heb de goals nog niet teruggezien, maar ze gingen er wel heel makkelijk in. De spelers werden heel makkelijk weggezet. In de rust heb ik aangegeven dat dit niet mag gebeuren op dit niveau. Daarna hebben ze het uitstekend uitgespeeld. Continu de druk op de tegenstanders gezet en dat was prettig om naar te kijken.''

''Senesi vond ik echt heel goed spelen vandaag. Niet alleen aan de bal. Ook echt zoals hij hoort te spelen. Hopelijk valt de blessure mee. Hij gaat straks een foto laten maken en dan moeten we kijken hoe zich dat ontwikkelt.'' Advocaat heeft Van der Heijden in de rust gewisseld. ''Jan-Arie was meer tactisch vanwege de gele kaart.''