Berghuis: ''Ik ben blij voor Marcos, leuk moment''

Feyenoord heeft drie punten uit het vuur weten te slepen tegen RKC Waalwijk. De Rotterdammers kwamen op een 2-0 achterstand in De Kuip, maar wisten uiteindelijk met 3-2 te winnen. Steven Berghuis is opgelucht. ''Gelukkig. Ik denk wel een goede tweede helft. Daar ben ik wel blij mee.''

''De tweede helft staan we veel hoger op het veld, spelen we alleen op hun helft en brengen we veel mensen op hun helft om kansen te creëren. Dat is iets waar we naar op zoek zijn. Je ziet dit seizoen dat het veld vaak lang wordt en dan geef je ook RKC momenten. De tweede helft niet, dat was goed. Hier kan je wel mee verder. Als je hoger speelt met veel mensen in de aanval dan kun je veel kansen creëren.''

Berghuis heeft vandaag grote kansen gemist. ''Dat hadden er minimaal twee moeten zijn,'' vertelt de aanvaller in gesprek met FOX Sports. Vlak voor tijd schoot hij op de lat. ''Ik schrok ervan, omdat ik denk dat hij hem wegschiet. Hij raakt hem nog en hij stuitert op en ik raak hem met mijn enkel, maar die moet er in. Gelukkig scoorde Marcos wel. Ik ben blij voor Marcos, leuk moment.''

Berghuis had na het missen van de grote kans nog een moment met de doelman van RKC Waalwijk. Etienne Vaessen ging met veel theater naar de grond. Berghuis lacht om het moment. ''Volgens mij stond hij daarna nog tien seconden en ging hij daarna liggen. Het hoort erbij en daarna was het prima. Hij vertelde mij lekker voor je dat je miste. Ik dacht 'wat lekker voor je' en gaf hem een por.''