Stam: ''We hebben het onszelf moeilijk gemaakt''

Jaap Stam zag Feyenoord de eerste helft veel kansen creëerde. De Rotterdammers gingen uiteindelijk met een 1-0 voorsprong de rust in. De tweede helft kwam Feyenoord slecht uit de kleedkamer en werd het slordig. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

''We speelden niet zoals we dat graag hadden gezien, maar kregen genoeg kansen om het af te maken,'' vertelt Stam in gesprek met FOX Sports. ''Dat lukte niet en dat is heel jammer. In de tweede helft hoop je dat creëren van kansen door te zetten, maar we werden slordiger. Daardoor kon Heracles gevaarlijk worden vanuit de omschakeling.''

Stam vond dat Feyenoord het aan zichzelf te wijten had dat de drie punten niet in De Kuip bleven. ''We waren niet geduldig genoeg aan de bal én lieten 'm niet snel genoeg van links naar rechts gaan. Dan maken we het de tegenstander te gemakkelijk om ons te verdedigen. We kwamen namelijk niet in de ruimtes. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. We zijn zelf slordig geweest met simpele passes.''

Feyenoord staat na het gelijkspel tegen Heracles Almelo nog altijd op de tiende plaats. ''Dat is Feyenoord-onwaardig. Op dit moment is het wel een feit. We hebben puntenverlies geleden in meerdere wedstrijden, geregeld door eigen toedoen. Wij balen daar zelf ook enorm van.''