Stam: ''Het belangrijkste is dat we door zijn''

Stam: ''Het belangrijkste is dat we door zijn''

Feyenoord wist in Tbilisi niet te overtuigen. De comfortabele 4-0 zege in de thuiswedstrijd maakte dat de ploeg er in Georgië niet vol voor ging. Na de wedstrijd reageerde Jaap Stam voor de camera van Veronica Inside.

"We hebben ook vandaag weer gedomineerd tegen deze ploeg. Uiteindelijk kan het altijd sneller. Het ging van tevoren over: kun je domineren? Kun je zo min mogelijk weggeven? Tegen alle ploegen geef je wel een keer iets weg. Na de 1-0 achterstand kom je terug. Gelijk erna heb je zoveel controle dat je het beter moet uitspelen en doelpunten moet gaan maken zodat je zo'n wedstrijd toch nog winnend af kan sluiten."

De tegengoal ontstond na een fout achterin. Kenneth Vermeer speelde de bal in op Van der Heijden, die zich verslikte en de bal inleverde. "Het is nooit goed om te zien dat je zo'n goal weggeeft. Dat is duidelijk en dat vinden de spelers zelf ook. Uiteindelijk moeten we daar voorzichtiger in zijn en zulke ballen niet inspelen", reageert Stam.

Dat de ploeg er niet vol voor leek te gaan, begrijpt Stam. "Als je zo comfortabel door bent, sluipt er altijd iets in van: controle houden, wachten in balbezit en hopelijk maken we dan een tweede goal. Daar hadden we meer uit moeten halen. Het belangrijkste is dat we door zijn."

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties