Burger: ''Je moet hier 3-0, 4-0 van winnen''

Burger: ''Je moet hier 3-0, 4-0 van winnen''

Wouter Burger is niet helemaal tevreden na het 1-1 gelijkspel tegen Dinamo Tbilisi. Het is voor Feyenoord genoeg om door te gaan naar de volgende ronde, maar Burger had meer van de ploeg verwacht. "Eigenlijk moeten we veel meer op zoek gaan naar de overwinning. Met alle respect, maar hier moet je 3-0, 4-0 van winnen."

"Als je de tegenstander ziet en ziet wat wij ertegenover stellen, moet je gewoon winnen", zegt Burger in gesprek met RTV Rijnmond. "We moesten iets meer geduld hebben en de bal rond laten gaan. We zijn gewoon door naar de volgende ronde, maar dan moet het stukken beter."

Burger was verrast door de speelwijze van Tbilisi. "Je verwacht dat de tegenstander gaat komen, maar uiteindelijk zakken ze volledig in. Je wil het tempo uit de wedstrijd halen en ze niet het gevoel geven dat er iets te halen is. Daarin overdrijven we misschien iets te veel."

Over zijn eigen spel is Burger kritisch. "Ik moet heel veel dingen beter doen. Werken aan mijn handelingssnelheid, open staan. Het is mooi dat ik ervaring kan opdoen om een niveautje hoger te halen. Het gaat hard, dat vind ik heerlijk en daar ben ik trots op. Maar ik ben me bewust dat veel dingen beter moeten."

Vorig jaar speelde Burger zijn wedstrijden nog in de Onder 19, en dat verschil is volgens de middenvelder merkbaar. "Natuurlijk is het wennen, het is een ander niveau. Ik merkte tegen Heerenveen dat ik helemaal verrot was. Daarin merk je dat je niet meer in de Onder 19 speelt. Dit is een topclub waar je elke wedstrijd voor de winst moet gaan. Volle bak, honderd procent. Dat voel je. Ik ben jong, daar moet je aan wennen."

Lees meer over
sc Heerenveen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties