Botteghin: ''We moeten scherper en volwassener zijn''

Botteghin: ''We moeten scherper en volwassener zijn''

Feyenoord heeft de laatste wedstrijd in de voorbereiding niet weten te winnen. Southampton was met 1-3 te sterk. Het begon met een vroege tegengoal, die ontstond uit een fout achterin.

"We hadden het moeilijk in het begin", begint Eric Botteghin na afloop tegenover FOX Sports. "Daarna kom je er nog een paar keer goed uit in de eerste helft. In de tweede helft waren wij de betere partij, maar niet goed genoeg om de wedstrijd te beslissen."

Botteghin geeft aan dat zijn ploeg vooral moeite had met het hoog drukzetten van Southampton. "We weten wat we moeten doen en willen graag opbouwen van achteruit. Soms is die optie er niet en moet je de bal lang geven. Helaas hebben we dat in het begin niet gedaan. Dat moeten we verbeteren."

De wedstrijd tegen Southampton was de laatste test in aanloop naar het nieuwe Eredivisieseizoen. Volgende week wacht Sparta in De Kuip. "Eindelijk. We hebben in de voorbereiding een paar keer verloren, maar we hebben goed getraind en gaan eindelijk voor het echt spelen. Wij weten wat we beter moeten doen: vooral dit soort domme goals voorkomen. Weten wanneer je lang of kort moet spelen. Scherper en volwassener zijn."

Lees meer over
De Kuip Eric Botteghin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties