''Natuurlijk, Gini moet die beker winnen''

''Natuurlijk, Gini moet die beker winnen''

Georginio Wijnaldum speelt vanavond met Liverpool de finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Verschillende oud-ploeggenoten van de middenvelder hopen dat zijn club er met de beker vandoor gaat, zo laten zij in het AD weten.

Dirk Kuyt zou als voormalig Liverpoolspeler eigenlijk aanwezig zijn bij de finale, maar moest dit wegens het staken van de kampioenswedstrijd van zijn Feyenoord Onder 19 aan zich voorbij laten gaan. Vanzelfsprekend hoopt hij dat Liverpool wint. “Ik hoop op een fraaie dag voor Feyenoord en voor Liverpool.”

“De halve finales waren ongekend spannend en Liverpool en Spurs leverden schitterende prestaties in hun returnwedstrijden”, gaat Kuyt verder. “Maar het gaat allemaal om de finale in Madrid. Het zou voor het Nederlandse voetbal ook fantastisch zijn als Wijnaldum en Van Dijk met die beker in hun handen staan.”

Ook Leroy Fer, die bij Feyenoord samen speelde met Wijnaldum, hoopt op een overwinning voor Liverpool. “Natuurlijk. Gini moet die beker winnen. Het was gewoon prachtig om mijn maatje zo te zien schitteren in de halve finale tegen Barcelona.”

Giovanni van Bronckhorst maakte Wijnaldum zijn eerste wedstrijden in het betaald voetbal mee. Toen hij terugkeerde naar Feyenoord, had Wijnaldum net zijn debuut gemaakt. “Hij was pas 16. Heel bijzonder dat je op zo’n jonge leeftijd zo makkelijk mee kunt”, aldus Van Bronckhorst. “Wijnaldum leverde een enorme bijdrage aan het bereiken van de finale. Als voetballiefhebber heb ik van hem en van Liverpool genoten. Hij en zijn ploeggenoten moeten die beker winnen.”

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties