'Van den Herik wilde voorzitter worden van de KNVB'

'Van den Herik wilde voorzitter worden van de KNVB'

Michael van Praag is bezig aan zijn laatste maanden als voorzitter van de KNVB. De 71-jarige Van Praag moet in december aftreden. Hij is bezig aan zijn derde en laatste termijn als bondsvoorzitter. Jorien van den Herik heeft zich tevergeefs aangemeld als mogelijke opvolger.

''Ik hoorde dat in een vrij laat stadium ook Jorien van den Herik opeens geïnteresseerd was om dat te doen. Er is nog contact geweest met het bedrijf dat de procedure hanteerde, maar toen bleek de deadline echt al verstreken. Toen is het initiatief gestopt.''

''Maar er was wel een initiatief,'' vervolgt Arno Vermeulen in de NOS Voetbalpodcast. ''Van den Herik was er zelf wel voor in. Ik heb ook begrepen dat hij nog iets leuks wilde doen in de voetballerij en dus voorzitter van de KNVB wilde worden, maar dat gaat niet door.'' Van den Herik was van 1992 tot 2006 voorzitter van Feyenoord.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties