'Gio': ''Je verwacht dat NAC zou stormen, maar dat waren wij''

'Gio': ''Je verwacht dat NAC zou stormen, maar dat waren wij''

Giovanni van Bronckhorst neemt bij Feyenoord afscheid met een derde plek. In Breda werd deze plek veiliggesteld door NAC met 0-4 te verslaan. De trainer geeft na afloop in gesprek met FOX Sports aan erg tevreden te zijn.

"We lieten goed veldspel zien, zeker aan het begin van de wedstrijd. De eerste tien minuten startten we geweldig en maakten we een goal. Dat hadden er twee of drie moeten zijn. Je verwacht dat NAC gaat stormen in het begin, maar dat waren wij", aldus Van Bronckhorst. "We zeiden vooraf tegen elkaar: als je balbezit houdt en het gevoel geeft dat zij niet aan de bal kunnen komen, dan worden ze onrustig. Dat merkte je in het stadion."

De derde plek betekent dat Feyenoord verzekerd is van Europees voetbal. "Daar ben ik heel tevreden mee. Het gevoel overheerst natuurlijk dat we langer mee hadden moeten doen met Ajax en PSV. Dit jaar is dat niet zo gebleken. Uiteindelijk is het belangrijk dat we volgend seizoen Europees voetbal spelen."

Door afwezigheid van de twee eerste spitsen koos Van Bronckhorst in Breda voor Dylan Vente. De trainer is tevreden over zijn optreden, waarin hij ook nog scoorde. "Je ziet vandaag zijn kwaliteiten. Zijn ontwikkeling kan sneller, onder de omstandigheden die we nu hebben speelt hij niet zo veel wedstrijden op het hoogste niveau. Ik hoop dat daar in de toekomst verandering in kan komen. Elke jeugdspeler ontwikkelt zich het beste door wedstrijden te spelen. Ook deze wedstrijd is voor Orkun en Dylan heel belangrijk."

[readmore=50554]

Lees meer over
PSV Giovanni van Bronckhorst Dylan Vente ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties