'Gio': ''Je verwacht dat NAC zou stormen, maar dat waren wij''

woensdag 24 april 2019 22:53 52.135 keer bekeken 107 reacties Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst neemt bij Feyenoord afscheid met een derde plek. In Breda werd deze plek veiliggesteld door NAC met 0-4 te verslaan. De trainer geeft na afloop in gesprek met FOX Sports aan erg tevreden te zijn.

"We lieten goed veldspel zien, zeker aan het begin van de wedstrijd. De eerste tien minuten startten we geweldig en maakten we een goal. Dat hadden er twee of drie moeten zijn. Je verwacht dat NAC gaat stormen in het begin, maar dat waren wij", aldus Van Bronckhorst. "We zeiden vooraf tegen elkaar: als je balbezit houdt en het gevoel geeft dat zij niet aan de bal kunnen komen, dan worden ze onrustig. Dat merkte je in het stadion."

De derde plek betekent dat Feyenoord verzekerd is van Europees voetbal. "Daar ben ik heel tevreden mee. Het gevoel overheerst natuurlijk dat we langer mee hadden moeten doen met Ajax en PSV. Dit jaar is dat niet zo gebleken. Uiteindelijk is het belangrijk dat we volgend seizoen Europees voetbal spelen."

Door afwezigheid van de twee eerste spitsen koos Van Bronckhorst in Breda voor Dylan Vente. De trainer is tevreden over zijn optreden, waarin hij ook nog scoorde. "Je ziet vandaag zijn kwaliteiten. Zijn ontwikkeling kan sneller, onder de omstandigheden die we nu hebben speelt hij niet zo veel wedstrijden op het hoogste niveau. Ik hoop dat daar in de toekomst verandering in kan komen. Elke jeugdspeler ontwikkelt zich het beste door wedstrijden te spelen. Ook deze wedstrijd is voor Orkun en Dylan heel belangrijk."

Gerelateerd nieuws
107 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 39 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74190 leden - Op dit moment zijn 892 mensen actief, waarvan 256 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved