Van Bronckhorst: ''We hebben geprobeerd om dat te repareren''

Giovanni van Bronckhorst is tevreden met het resultaat van Feyenoord tegen AZ. De Rotterdammers versloegen de Alkmaarders met 2-1 in De Kuip. De eerste helft had de thuisploeg veel problemen met het middenveld van AZ. Na enkele aanpassingen en afspraken speelde Feyenoord in de tweede helft een sterke wedstrijd.

Van Bronckhorst legt het uit in gesprek met FOX Sports: ''We hadden de eerste helft veel moeite met de rol van Stengs. Met name de wisselwerking met Seuntjes. Malacia of Van Beek waren aan het twijfelen waardoor we iemand te kort kwamen op het middenveld. Stengs was aan het zwerven. We hebben geprobeerd om dat te repareren en in de rust daarover afspraken gemaakt. Toen haalden we ook het gevaar van AZ weg. De tweede helft hebben we ze vastgezet en niemand meer losgelaten.''

Wat heeft Van Bronckhorst besproken in de rust? ''Je moet ook gewoon heel helder hebben dat wij de eerste helft ook wel de beste mogelijkheden hebben gehad om de scoren te openen. Meer kansen dan AZ. Uiteindelijk waren ze heel vast aan de bal en ze speelden het op het middenveld goed uit. Ik vond ons in balbezit te vaak voor de lange bal kiezen, wat niet nodig was. Dat hebben we de tweede helft een stuk beter gedaan. We waren ook veel vaster aan de bal en met name het tempo dat we speelden bracht ons heel veel. Met name St.Juste viel goed in. We kennen de kwaliteiten van Jerry: die is wat aanvallender dan Cuco. Daar kwam heel veel gevaar uit.''