Van Persie hoopt op Klassieker: ''Dat is wel het doel''

Van Persie hoopt op Klassieker: ''Dat is wel het doel''

Robin van Persie speelde met twee goals een hoofdrol in de kwartfinale tussen Feyenoord en Fortuna Sittard. Hij is blij dat de ploeg na de nederlaag in Zwolle deze belangrijke wedstrijd wist te winnen, maar was over het spel niet altijd even tevreden.

"We kwamen 1-0 voor, dan moet je hem eigenlijk killen", vertelt Van Persie voor de camera van FOX Sports. "We hadden twee goede kansen, die maken we niet. Dan komen zij ineens terug, dat was wel even een domper." De aanvoerder geeft ook de complimenten aan de tegenstander. "Fortuna deed het ook goed. Ze kwamen er af en toe goed uit en waren voorin sterk. Het was gewoon een goede ploeg vandaag, waar we het af en toe lastig mee hadden."

Van Persie speelde een erg goede wedstrijd, al vond hij dat deze voor hem persoonlijk wat moeilijk op gang kwam. "In het begin van de wedstrijd kwam ik niet echt in het spel voor. Fortuna kantelde steeds, dus ik stond constant met twee, drie man om me heen. Toen ben ik iets meer de ruimte gaan zoeken." Uitendelijk kon hij wel genieten van zijn eigen spel. "In de eerste helft stak ik Nico weg, in de tweede helft Steven twee keer. Dat zijn balletjes waar ik van kan genieten. Dat vind ik lekker, dat vind ik leuk. Dan is het jammer dat ze er niet in gaan. Dat is soms nog mooier dan een goal."

Hoewel hij goed in vorm is, lijkt Van Persie niet terug te gaan komen op zijn beslissing om te stoppen aan het eind van het seizoen. "De insteek blijft hetzelfde. Ik ga nog genieten van de aankomende maanden. Ik ben vooral blij dat we in de halve finale staan. De druk staat er wel vol op. We staan een straatlengte achter op PSV, en zondag wacht Ajax." Hoewel dat zijn derde wedstrijd in acht dagen zou worden, denkt Van Persie ook de Klassieker gewoon te kunnen spelen. "Dat is wel het doel. De bekende krampjes kwamen wel op het einde, maar ik voel me goed. We gaan voor zondag."

Lees meer over
PSV Robin van Persie ajax Fortuna Sittard
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties