''De rode draad van 2018 is wisselvalligheid''

''De rode draad van 2018 is wisselvalligheid''

Voor Feyenoord zit het kalenderjaar 2018 erop. Het was een jaar met enkele hoogte-, maar helaas ook veel dieptepunten. Al met al geeft Martijn Krabbendam het jaar van Feyenoord een zes. Op de website van zijn werkgever Voetbal International blikt hij terug op 2018, en vooruit op 2019.

"De rode draad van 2018 is wisselvalligheid. Uitgeschakeld in Europa door Trencin en een grote achterstand op Ajax en PSV, maar tussendoor de Johan Cruijff Schaal en de beker gewonnen. Waar kijk je naar? Als je prijzen wint krijg je een dikke voldoende, als je zo presteert in Europa en je staat achter op PSV een dikke onvoldoende. Als je een vier en een acht neemt en je deelt het door twee is het een zes."

Ook Jens Toornstra wordt door het medium om zijn mening gevraagd. "In competitieverband was het teleurstellend. Vorig seizoen was het niet goed genoeg, nu staan we ook alweer heel ver achter. De beker en de Johan Cruijff Schaal is dan weer positief." Op de vraag wat er in 2019 beter moet: "Alles. Je moet dominanter spelen en constanter zijn. Je moet tegenstanders veel meer je wil opleggen en veel eerder wedstrijden beslissen."

De man van het jaar bij Feyenoord is volgens Krabbendam toch Robin van Persie. "Hij maakt kijken naar Feyenoord toch aantrekkelijker. Hij laat bijzondere dingen zien, die je niet in alle stadions ziet. Het is een grote speler, dat hij bij Feyenoord komt afsluiten is gewoon mooi. Hij heeft Feyenoord vorig jaar in de beker echt bij de hand genomen en ook in de finale was hij belangrijk. Hij heeft niet veel gespeeld, maar voor mij is hij toch de man van het jaar."

Ook de nieuwe eerste keeper van doelman krijgt complimenten van de clubwatcher. "Kort achter Van Persie staat Bijlow. Hij is jong en moet in keepen in toch niet de makkelijkste situatie. Als je dat goed doet, zoals hij, dan verdien je daar ook complimenten voor."

Geen aankopen

Krabbendam verwacht dat Feyenoord zich in de winterstop niet veel op de transfermarkt zal begeven. "Feyenoord heeft wel geld, maar het salarisbudget is een beetje op. Ze zullen hun eigen budget moeten creëren door spelers te verkopen. Misschien dat ze daar al mee gaan beginnen. Ayoub komt niet aan de beurt. Het heeft weinig zin om hem dan langer in de Kuip te houden. Misschien kan hij ergens anders op huurbasis wel aan spelen toekomen. Dat geldt wel voor meer spelers."

"Grote inkomende transfers verwacht ik niet", vervolgt Krabbendam. "Dat heeft Feyenoord eigenlijk nooit gedaan in de winter. Er zal vooral in de zomerperiode veel moeten gebeuren. Wat heb je nodig om dichter bij de top twee te komen? Dan moet je kijken naar aflopende contracten. Van Persie heeft al aangegeven dat hij bezig is aan zijn laatste jaar. Wat gaat Jorgensen doen? Wat gebeurt er achterin met Botteghin en Van der Heijden? Er zijn zoveel posities waar je over na moet gaan denken. Maar dat is meer iets voor de window in de zomer.

Lees meer over
De Kuip PSV Robin van Persie Eric Botteghin Jens Toornstra Justin Bijlow ajax Toornstra van der heijden
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties