Van Bronckhorst: ''Daarna was het heel matig''

Giovanni van Bronckhorst is tevreden met de drie punten van Feyenoord. De Rotterdammers wonnen in De Kuip met 1-0 van FC Groningen. De trainer zag zijn ploeg in de tweede helft slecht voetballen en is kritisch op zijn spelers.

''Alleen over de eerste twintig minuten ben ik tevreden,'' vertelt Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports. ''Ik denk dat we uitstekend starten deze wedstrijd en verdiend op voorsprong komen. Eigenlijk had je in die fase de wedstrijd kunnen beslissen met het aantal kansen dat je creëert. Daarna was het heel matig. Heel blij met de drie punten, maar het voetbal was niet goed.''

''Dat is altijd moeilijk in het voetbal natuurlijk. Je start eigenlijk heel goed. De manier hoe je wil. De manier hoe je de laatste weken heb gespeeld. Dat geeft vertrouwen en dan wordt het minder. Ook in de keuzes en de veldbezetting. Dan kom je moeilijk aan voetbal toe. Dat hebben we de tweede helft ook gehad en dat was heel matig.''

Nicolai Jørgensen werd in de tweede helft gewisseld voor Dylan Vente. De Deen had zijn dag niet in De Kuip. ''Ik vond Jørgensen niet goed in de wedstrijd zitten. Heel veel balverlies als aanspeelpunt in de eerste helft. Hij voelde zich niet al te best. We hebben het nog even aangekeken in de tweede helft en daarna hebben we hem eraf gehaald.''