''Ik had bij Feyenoord een goede linksback kunnen zijn''

maandag 15 oktober 2018 11:17 147.270 keer bekeken 139 reacties Pro Shots

Waar spelers als Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie vanuit de jeugd succesvol doorstroomden naar Feyenoord 1, waren er ook teamgenoten voor wie dat niet gold. Mats van Huijgevoort gold net als deze namen als groot talent bij Feyenoord, maar kwam niet verder dan één optreden in het eerste. ELF Voetbal sprak met de verdediger, tegenwoordig speler van Kozakken Boys in de Tweede Divisie.

"In 2008 stapte ik over van Willem II naar de jeugd van Feyenoord. Ik kon toen ook naar PSV en AZ, maar Feyenoord wilde me het liefst hebben. Er heerste een heel andere cultuur in Rotterdam, maar daar paste ik goed in. Ik ben zelf ook direct en zeg altijd waar het op staat", aldus Van Huijgevoort. 

"Op Varkenoord zat ik in een flow waarbij alles kon. Ik was erg overtuigd van mezelf, zonder arrogant te worden. Ik legde mezelf veel druk op, dus de druk kwam niet zozeer van andere mensen. Ik heb prachtige herinneringen aan die tijd: de trainers die ik heb gehad, de drie titels in vier jaar, de kampioenschappen met Oranje, de internationale toernooien en natuurlijk mijn debuut voor het eerste elftal, begin 2012 tegen VVV-Venlo."

Van Huijgevoort is trots op het feit dat hij debuteerde, al was de wedstrijd zelf (een 2-1 nederlaag) minder gedenkwaardig. "We verloren en ik werd na de eerste helft naar de kant gehaald, omdat ik geel had. Trainer Ronald Koeman wilde liever een ervaren man en bracht Gill Swerts in. Dat veranderde echter ook niet zoveel. Ik heb zeker het gevoel dat ik ben afgerekend op die wedstrijd. Dat vind ik jammer, want ik ben er zeker van dat ik bij Feyenoord een goede linksback had kunnen zijn."

Gerelateerd nieuws
139 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 67 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66871 leden - Op dit moment zijn 499 mensen actief, waarvan 168 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved