''Van Persie begint interesse te krijgen in het trainersvak''

''Van Persie begint interesse te krijgen in het trainersvak''

Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal bij de KNVB, hoopt diverse voetballers klaar te maken voor het trainersvak. Feyenoorder Robin van Persie moet de volgende topvoetballer worden die na zijn carrière diverse opleidingen gaat volgen bij de KNVB.

De Nederlandse voetbalbond wil 'maatwerk' leveren voor oud-internationals die ambities hebben in het trainersvak. "Van hen brengen we individueel in kaart wat ze al in hun bagage hebben en op welke vlakken ze extra sturing nodig hebben. Zodat we ze een gerichte opleiding kunnen bieden", legt Hoogma uit, die onder meer hoopt op Van Persie.

"Kijk hoe Van Bommel het doet bij PSV, Kuijt werkt nu als jeugdtrainer bij Feyenoord, Van Nistelrooy bij PSV, Heitinga bij Ajax. Ook Robin van Persie begint interesse te krijgen in het trainersvak. Met hem hebben we laatst al een bak koffie gedronken. Dat zijn goede impulsen," sluit de directeur af in gesprek met Voetbal International.

Lees meer over
PSV Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties