'Gio': ''Als je hier op voorsprong komt, moet je ook winnen''

'Gio': ''Als je hier op voorsprong komt, moet je ook winnen''

Trainer Giovanni van Bronckhorst zag zijn ploeg in de slotfase twee dure punten morsen tegen Willem II. De 0-1 van Berghuis vanaf elf meter was zo niet voldoende voor de overwinning. "Als je zo laat in de wedstrijd voor komt, mag je zo'n wedstrijd niet op deze manier weggeven", aldus de oefenmeester.

"Het was een moeizame wedstrijd", begint Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports. "Er waren niet veel kansen over en weer. Als je in zo'n wedstrijd voor komt, moet je die ook winnen." De ploeg speelde vooral een slordige wedstrijd. "Passing en aannames, dat zijn basisdingen die goed moeten zijn. Dan kom je aan voetballen. Dat ging vandaag heel moeizaam."

Nicolai Jorgensen herstelde onlangs van zijn blessure en speelde vandaag voor het eerst een hele wedstrijd. "Hij begon wat moeizaam, maar de tweede helft werd hij steeds sterker. Hij vroeg niet om een wissel, dus is fysiek goed genoeg voor negentig minuten. Het ritme moet er alleen nog in groeien."

Robin van Persie werd wel gewisseld. Hij werd vlak na de 0-1 vervangen door Jens Toornstra. "Het was het perfecte moment om het middenveld te verstevigen met Jens. Uiteindelijk heeft het niet de punten opgeleverd."

[readmore=48463]

Lees meer over
Robin van Persie Steven Berghuis Jens Toornstra Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties