Berghuis: ''Dat moet Feyenoord ook gewoon doen''

Berghuis: ''Dat moet Feyenoord ook gewoon doen''

Feyenoord heeft vandaag gewonnen van NAC Breda in De Kuip. Steven Berghuis laat na afloop van de wedstrijd weten dat de Rotterdammers nog stappen moeten maken.

We zijn al langer bezig om ons veldspel beter te laten verlopen. Natuurlijk staat Feyenoord voor strijd en passie, maar er moet ook goed voetbal bij komen,'' zegt Berghuis in gesprek met FOX Sports. ''Vooral in dit soort wedstrijden, want dan voetbal je tegenstanders als NAC stuk. Bij fases doen we dat wel, maar bij fases zijn we soms zo slordig.''

Volgens Berghuis moet het tempo vooral omhoog. "Het balbezit op het middenveld is dan zo onrustig en dan weten we de andere kant niet te vinden, terwijl die er wel is. Ook van achteruit kan het sneller. Daar zijn we heel erg mee bezig. Dat gaat stap voor stap, maar er is nog veel winst te behalen."

De bal blijft nu te lang achterin hangen. "Misschien ligt het aan de looplijnen voorin dat ze ons niet kunnen bereiken. Misschien moeten ze zelf eerder kijken om ons te vinden. Het is gewoon een wisselwerking. Daarin zijn we eerlijk naar elkaar, ook nu weer. We gaan dit analyseren en willen daarin stappen maken. Dat moet Feyenoord ook gewoon doen."

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties