Van Bronckhorst: ''In de laatste fase gebeurt het niet''

Van Bronckhorst: ''In de laatste fase gebeurt het niet''

Giovanni van Bronckhorst zag zijn ploeg met 4-2 winnen van NAC Breda in De Kuip. De trainer is blij met de drie punten, maar zag ook dat zijn ploeg de tegenstander weer hoop gaf in de slotfase van de wedstrijd. "De drie punten zijn uiteindelijk het allerbelangrijkste, die moet je halen. Ik denk dat het uiteindelijk ook dik verdiend was voor ons.''

''In dat opzicht ben ik daar heel erg blij mee,'' vervolgt Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports. ''De overwinningen van PSV en Ajax zorgden niet voor extra druk. Je moet gewoon je eigen wedstrijden blijven winnen. Dan hoef je ook niet naar andere clubs te kijken."

''We creërden wel een paar kansen en kwamen goed op voorsprong. Uiteindelijk zag je dat NAC een hele compacte organisatie had en we hadden moeite om daar de openingen in te vinden. In de tweede helft ging dat een heel stuk beter."

De Rotterdammers kregen in de slotfase weer een tegengoal. "Dat is de manier hoe je staat. Je staat 4-1 voor en hebt de tegenstander liggen. Wat ik vorige week ook al zei: in zo'n fase moet je ten koste van alles de tegengoal vermijden en zorgen dat je goed staat. Dat is een ABC'tje in het voetbal. Wij weten dat, maar we houden het niet vol. In de laatste fase gebeurt het niet, waardoor je de tegenstander bij 4-2 weer wat hoop geeft."

Lees meer over
De Kuip PSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties