Van Persie opgelucht: ''Dit was wel even nodig''

Van Persie opgelucht: ''Dit was wel even nodig''

Feyenoord boekte zondag de eerste overwinning van het seizoen. In de Kuip werd Excelsior met 3-0 verslagen. Robin van Persie opende in de eerste helft de score. De aanvoerder van de Rotterdammers is blij met de drie punten waarmee een bewogen week wordt afgesloten.

"Ja, dit was wel even nodig", bekent Van Persie tegenover FOX Sports. "Het is de eerste officiële wedstrijd die we hebben gewonnen. Daar is iedereen blij mee en de zege is ook verdiend. Excelsior deed het slim en wilde voetballen. Dat is leuk voor de wedstrijd, het maakte het voor ons soms best moeilijk. We moesten de momenten goed kiezen."

De zege sluit een bewogen week af waarin de ploeg veel kritiek kreeg. "Het klinkt gek maar ik moet zeggen dat er binnen de ploeg geen onrust was. We zijn bezig met een proces. Dan hoor ik de mensen al denken: daar heb je hem weer, de positivo. Het is alleen echt zo. Dat kan niet gefixt worden in een week, dat duurt even."

"We maken elke dag stappen", vervolgt hij. "De bereidheid is groot, iedereen wil beter worden. Ik ook. Ik kan ook dingen leren van Giovanni van Bronckhorst en de andere spelers. Dat moeten we blijven doen, ongeacht winst of verlies.

Lees meer over
De Kuip Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties