Feyenoord 2 speelt gelijk tegen NEC 2

Een jeugdig Feyenoord 2 heeft een punt overgehouden aan het competitieduel met N.E.C. 2. Op Varkenoord hielden beide ploegen, uitkomend in Poule A van de Beloftencompetitie, elkaar dinsdagmiddag zonder te scoren in evenwicht: 0-0.

De grootste mogelijkheid was na 69 minuten voor Achraf El Bouchataoui. De middenvelder mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat invaller Alex Bangura in het strafschopgebied was gevloerd. De strafschop van El Bouchataoui werd echter gekeerd door N.E.C.-doelman Marco van Duin.

Voor rust kwamen beide ploegen nog amper tot kansen, maar na de invalbeurt van Bangura – die Wouter Burger na rust afloste – werd de thuisploeg een stuk gevaarlijker. Na 65 minuten werd een lage voorzet van de buitenspeler maar net gemist en een klein kwartier voor tijd schoot spits Joël Zwarts na een pass van Bangura over.

Een treffer viel er niet meer. Door het gelijkspel tegen N.E.C. 2 komt Feyenoord 2 na dertien speelronden in de Beloftencompetitie op veertien punten. De ploeg, door afwezigheid van Roy Makaay en Jan Wouters (wegens trainingskamp van Feyenoord 1 in Marbella) dinsdagmiddag gecoacht door Ulrich van Gobbel en Arnold Scholten, blijft zevende op de ranglijst.

Feyenoord 2 – N.E.C. 2 0-0