''Zelfs op een slechte dag moet Feyenoord gewoon winnen''

''Zelfs op een slechte dag moet Feyenoord gewoon winnen''

Feyenoord móét de wedstrijd tegen Willem II winnen, wil het dit seizoen nog kans maken op een prijs. Makkelijk lijkt het niet te worden, gezien de huidige vorm van de Rotterdammers. Al mag dat volgens oud-Feyenoorder Rinus Israël geen probleem zijn.

"Ik gok dat het 3-0 wordt", zegt de voormalig captain in gesprek met NUsport. "Willem II is geen hoogvlieger. Begin dit seizoen was ik er nog bij in De Kuip toen Feyenoord voor de competitie tegen Willem II speelde. Toen werd het 5-0. Zo groot kan het verschil dus zijn. Zelfs als Feyenoord een slechte dag heeft moeten ze daarom gewoon kunnen winnen. Maar goed, laten we hopen dat het weer eens draait", gaat Israël verder. "Ik heb genoeg slechte wedstrijden van Feyenoord gezien dit seizoen."

Zo verloor Feyenoord afgelopen zondag nog kansloos van PSV. Het was een wedstrijd waarin, met het oog op de halve finale, spelers als Van Persie op de bank bleven zitten. "Het was verschrikkelijk. Spelers sparen tegen PSV is Feyenoord-onwaardig. Van Persie had bijvoorbeeld gewoon minuten moeten maken." Israël voorspelt dat Van Persie tegen Willem II weer van waarde kan zijn voor Feyenoord. "Hij kan niet meer negentig minuten volle bak gaan, maar met een geniale actie kan hij wel wat teweeg brengen. Dat heeft dit Feyenoord nodig."

Mocht Feyenoord de finale bereiken en de beker winnen, dan betekent dat volgens Israël nog niet dat het seizoen geslaagd is. "Het verval na vorig seizoen is te groot. Het was te vaak heel slecht. En we moeten de prestaties in het bekertoernooi niet overdrijven. Qua loting zat het niet tegen, met alleen maar thuiswedstrijden. Dat mogen we niet vergeten."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties